Напишете дума/думи за търсене

Ароматна и бърза фритата с шунка

Необходими продукти:

6 яйца

30 г пармезан

1/2 ч.л. черен пипер

щипка сол

1 ч.л. масло

1/2 ч.ч. печен праз на едро

1/2 ч.ч. шунка на ситно

1 с.л. магданоз

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата, пармезана, черния пипер и солта с вилица. Разтопете маслото в тефлонов тиган. Добавете праза и шунката и сотирайте 3 мин.

2. Изсипете яйчената смес и разбъркайте. Гответе 5 мин. Поръсете с магданоза.

3. Затоплете предварително грила и сложете фритата за 4 мин да се опече. Отгоре украсете с домати по желание.

Яйцата са чудесни за очите. Едно на ден може да ни предпази от макуларна дегенерация и да намали риска от развитие на перде заради наличието си на лутеин и зеаксантин. В яйцето има 6 г висококачествен протеин и 9 основни аминокиселини.

За още вкусни предложения, практични съвети и интервюта със специалисти по здравословно хранене харесайте фейсбук страницата ни "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X