Напишете дума/думи за търсене

Ароматна и бърза фритата с шунка

Необходими продукти:

6 яйца

30 г пармезан

1/2 ч.л. черен пипер

щипка сол

1 ч.л. масло

1/2 ч.ч. печен праз на едро

1/2 ч.ч. шунка на ситно

1 с.л. магданоз

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата, пармезана, черния пипер и солта с вилица. Разтопете маслото в тефлонов тиган. Добавете праза и шунката и сотирайте 3 мин.

2. Изсипете яйчената смес и разбъркайте. Гответе 5 мин. Поръсете с магданоза.

3. Затоплете предварително грила и сложете фритата за 4 мин да се опече. Отгоре украсете с домати по желание.

Яйцата са чудесни за очите. Едно на ден може да ни предпази от макуларна дегенерация и да намали риска от развитие на перде заради наличието си на лутеин и зеаксантин. В яйцето има 6 г висококачествен протеин и 9 основни аминокиселини.

За още вкусни предложения, практични съвети и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите кулинарни предложения, с които ще впечатлявате и семейство, и гости. Ще научите по какво се различават синтетичните витамини от натуралните и и дали може да заменят разнообразното хранене. Ще разберете повече за коварните храни, които всеки ден консумираме, и какви може да бъдат техните странични ефекти. Тук са и шест ястия с месо, подходящи за лека вечеря.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите сладкиши по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни палачинки за съботната сутрин. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кимиона – подценения извор на здраве, а наш специален гост е Славея Николов от Tasty Food for Busy Mums, която споделя рецепти чак от Лондон. От Стаси Петрова, създател на блога „И трохичка не остана“, ще научим какви са сладките й кулинарни попадения от последните месеци.

В броя ще откриете кои са тънкостите при приготвяне на перфектното барбекю – от това как да избирате месото за него през маринатата и до изпичането, както и как да станете виртуози на домашните бургери. Тук е и седмично меню срещу целулит. Ще ви посъветваме как да станете майстори на салатения дресинг. Ще ви срещнем със средиземноморската кухня, сочена като храната на дълголетниците.

От консултанта по хранене и фитнес треньор Страхил Иванов ще разберете как всеки може да изглежда добре с готвена храна и без лишения. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X