Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които да направим след раздяла

 6. Вдигнете адреналина

 В такива моменти често сме меланхолични. Седим затворени вкъщи зад тъмните завеси, а слънцето е най-големият ни враг. Сега е моментът да вдигнете адреналина. Скочете с бънджи или карайте джет. С настъпването на лятото времето е подходящо и за двете. След преживяването със сигурност ще се почувствате освежени и изпълнени с нови сили и позитивно настроение. Крещете, викайте, скачайте и изобщо вършете всички лудории, които ще ви накарат да се усмихвате. Само не набирайте номера на бившия! По възможност дори го изтрийте!

 7. Излезте с нова компания

Помните ли онзи приятел от гимназията? А от колко много време не сте се срещали? Време е да поправите това. Нищо друго не е така успокояващо, както разговорът със стар приятел. Ще си спомните за толкова неща, за които преди ви е било грижа, а сега се смеете, когато си помислите за тях. Така ще бъде и с тази ситуация. Всичко отминава, а и както се казал народът: “Времето лекува.”

8. Простете

Не изпитвайте омраза и не винете бившата си половинка. В случай че са ви предали, това няма да е лесно. Но опитайте! В противен случай негативната енергия вреди единствено на вас и никога няма да се избавите от спомена. Когато човек прости и забрави, се чувства в много по-голям мир със себе си и му е в пъти по-лесно да превъзмогне дадена ситуация. Повтаряйте си максимата, че могат да прощават само силните духом.

 9. Бъдете постоянно заети

 Намирайте си занимания през целия ден. Бъдете активни навсякъде. Използвайте цялото си ново свободно време, за да се усъвършенствате. Запишете се на курс по чужд език или работете двойно повече. Това може да ви донесе само дивиденти и да е в плюс за вас. Вие избирате дали да потънете в отчаяние, или да се превърнете в човека, който винаги сте мечтали да бъдете. Ако е второто, бившото ви гадже със сигурност ще е доста разочаровано, че си е позволило да загуби човек като вас.

10. Вземете си домашен любимец

Добра идея е да си вземете домашен любимец, който да ви прави компания. Поне ще сте сигурни, че никога няма да ви предаде. Ако ви помага, повтаряйте си думите на Чърчил: Откакто опознах хората, заобичах животните.

Но решението за домашен любимец вземете само, ако имате време и възможност да се грижите за него. Така ще сте заети да отделяте внимание на животинчето, а и то определено ще ви развеселява доста. Освен ако не сте решили да си купите змия. Ако имате по-скромни предпочитания обаче се задоволете с куче, и сами ще се убедите какъв добър приятел печелите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X