Напишете дума/думи за търсене

Спагети със спанак

богато на витамин А
лесно
2 порции
20 мин

За една порция:
584 ккал
мазнини 30,9 г
холестерол 242 г
въглехидрати 59,2 г
протеини 18,9г
фибри 1,7 г

необходими продукти:
200 г спагети
100 г спанак
2 яйца
1+1 с.л. зехтин
2 с.л. майонеза
шепа чери домати
сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:
1 Сложете спагетите да се сварят в подсолена вода с 1 с.л. зехтин. В отделен съд сварете твърдо двете яйца.
2 Измийте спанака, почистете го от жилките и го нарежете на дребно. Задушете го за няколко минути с 1 с.л. зехтин и дръпнете съда от огъня. Обелете сварените яйца и ги настържете. Добавете ги към спанака заедно с майонезата и разбъркайте. Овкусете със сол и пипер.
3 Изцедете сварените спагети, прибавете спаначената смес към тях и ги разбъркайте. Добавете нарязани чери домати, преди да сервирате предястието.

По желание поднесете пастата с фино настърган кашкавал.


За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни светивалентински брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите какви са френските правила за здравословно хранене, ще разберете всичко за шоколада. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за най-лесните и вкусни домашни бисквитки, с които ще зарадвате и малки, и големи. Ще ви поканим в азиатските кулинарни дебри благодарение на виетнамската кухня, ще ви запознаем с полезността на бахара и с меню, подходящо за хора, страдащи от хроничен панкреатит. Ще ви подшушнем как се прави салам он маслини и сушени домати. Предлагаме ви шест рецепти брауни. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какви ястия, приготвени от свинско месо, консумират по света.
Наш специален гост е Здравка от блога „Черпак с мерак“, която ни въвежда в тайнствата на автентични родопски рецепти. В новата ни рубрика „Имаме гости“ всеки брой ще ви предлагаме лесни и бързи менюта за вечеря или обяд.
В броя ще откриете идеи за смутита, детско меню, впечатляващи основни гозби.
От проф. Христо Мермерски ще научите коя е лечебната смес при безплодие. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X