Напишете дума/думи за търсене

Карамелен сос с бърбън за десерти

4 ч.ч.

20 мин


необходими продукти:

340 г масло на кубчета
3 ч.ч. кафява захар
1 1/2 ч.ч. бита сметана
1/2 ч.ч. бърбън

начин на приготвяне:

Сложете маслото, захарта и сметаната в тенджера на средна температура. Бъркайте 10 мин, или докато захарта се разтопи. След като заври, намалете температурата. Оставете да къкри 5 мин, или докато сместа се сгъсти леко. Прибавете бърбъна и разбъркайте. Излейте в огнеупорни буркани или шишета, затворете добре.
Подходящо за сервиране със сладолед и плодове.

За още вкусни предложения, практични съвети, срещи с кулинарни блогъри и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X