Напишете дума/думи за търсене

Безценни съвети за приготвянето на сладкиши и печива

И още...

19. Сосът става много гладък и приятен, ако след като се свари, го разбиете с тел за разбиване на яйца.

20. Когато сосът или кремът ви стане на топчици, прекарайте го през гъсто сито, като триете силно с дебела дървена лъжица. При триенето може да налеете малко хладка вода, за да се размият напълно топчиците.

21. Претриването или пасирането на пюрета трябва да става, докато зеленчуците са още горещи, за да се получи гладко и леко пюре. Същото се отнася за сосовете. За тази цел е необходимо сито и дървена лъжица, с които зеленчукът се претрива бързо и леко.

22. За да не се полепи шоколадът по съда, когато го разтапяте за глазура или за някакъв крем, намажете съда предварително с малко масло.

23. Когато изсипвате глазура върху торта, поръсете леко с нишесте тортата, за да се задържи глазурата и да не се стече настрани.

24. Когато слагате глазура върху торта, имайте край вас съд с гореща вода, в която потапяйте ножа и заглаждайте бързо глазурата, за да бъде съвсем гладка.

25. Когато нямате сладкарска боя, а искате да боядисате глазура за торта или сладки, използвайте сок от цвекло за червено, портокалов сок за оранжево, жълтък за жълто, сок от спанак за зелено и сок от черница за лилаво.

26. Капка мента придава особено приятен вкус на шоколадовата глазура. Една много лесна глазура се получава, ако се разтопят шоколадови и ментови бонбони, прибави се 1-2 лъжици вода или мляко и се намаже бързо върху блата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X