Напишете дума/думи за търсене

Забавни начини за учене по време на пандемия

Ако можеше, твърде вероятно децата биха избрали да са в постоянна ваканция, но образованието е важно и не бива да се неглижира дори в условията на пандемия.
Предлагаме ви няколко забавни метода за самоподготовка.

Бележки. Добра идея е ученикът да напише на цветни листчета най-важните неща, които трябва да запомни, и да ги разлепи навсякъде из къщи. Така бележките неизменно ще изникват пред очите му. Ще ги препрочита толкова често, че ще запамети информацията.

Карти. Нека да изреже картончета с размерите на карти за игра. Върху всяко от тях да напише онова, което иска да научи в определен ден. Да ги пъхне в джобовете си и да вади оттам произволна карта всеки път, когато се сети.

Записи. Една от функциите на смартфоните е да се използват като диктофони. Добра идея е детето периодично да записва информация в своя телефон и редовно да я прослушва. Няма защо да се отказва от музиката. Нека да слуша ту любимите си парчета, ту образователните записи. Ефектът е като при интервалната тренировка във фитнеса, само че работи не тялото, а мозъкът. Той ту се отпуска, ту заработва на бързи обороти, а това води до ефективно и трайно запаметяване.

Четене. Ако ученикът се подготвя за изпит по чужд език, не е достатъчно да преговори материала. Неусетно ще обогати речниковия си запас и ще навлезе по-дълбоко в граматиката, ако чете медийни и художествени текстове.

Филми. Щом са от компютъра, нека детето да изключи субтитрите. Ако дават лентата по телевизията, да закрие долната част на екрана, за да не се изкушава да чете превода. Колкото повече филми гледа в оригинал, толкова по-добре ще разбира чуждия език.

Есемеси. Ученикът може всекидневно да разменя с приятел, който учи за същия изпит, съобщения с интересни факти по темата. Това ще помогне и на двамата да се задълбочат и същевременно ще заздрави приятелството им.

Фейсбук група. Щом няколко човека се подготвят по един и същи материал, могат да се обединят чрез социалната мрежа. Така всеки път, когато някой от тях преглежда профила си, ще надниква и в публикациите на полезната група.

По класическия начин. Разбира се, ученикът ще трябва периодично да учи, както е общоприето да се прави - седнал на бюро, забил нос в тетрадките и учебниците. Според изследователите паметта е най-силна рано сутрин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X