Напишете дума/думи за търсене

Спаначена салата с бадеми

богато на желязо
лесно
6 порции
30 мин

За 1 порция:
63 ккал
мазнини 6 г
въглехидрати 32 г
фибри 17,3 г

необходими продукти:

200 г киноа
150 г бейби спанак
3 счукани скилидки чесън
бадеми
зехтин
сокът на 1 лимон
сол
маслини по желание

начин на приготвяне:
1 Сварете киноата в осолена вода според инструкциите на производителя. Счукайте чесъна с малко зехтин и сол.
2 Залейте лещата с лимоновия сок и зехтина. Разбъркайте добре.
3 Добавете спанака, чесъна и маслините, ако използвате такива. Разбъркайте отново. Оставете салата да се охлади и поръсена с бадеми.


за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман.
Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка.
Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване.
Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X