Напишете дума/думи за търсене

Как да прикрием драскотини върху мебелите

Надраскали сме без да искаме стъклото на смартфона, на очилата, вратата на хладилника, нова мебел. Наистина не е приятно, но пък и не е причина за голяма драма. Още повече, че има как с подръчни средства да поправим визуално проблема.

Дърво

Най-известният начин да се прикрие драскотина върху дървена повърхност е да се натърка с ядка от гръцки орех и малко йод. Заради кислорода те ще потъмнеят бързо. Ако дървото е по-светло, може да се използва майонеза, като трябва тя добре да се втрие с мека кърпа. Разбира се, тези методи са приложими за мебели и малки повърхности, докато големите, като паркети, следва да се обработят с машина за полиране.

Стъкло

Вземете мека кърпа или тампон от памук и натъркайте наранената повърхност с избелваща паста за зъби. Става и със сода, но за да не е абразивна, трябва да е разтворена във вода. Драскотината се маже с получената паста в продължение на няколко минути. После се изплаква с вода и мястото се подсушава с мека кърпа.

Метал

Не много дълбока драскотина би могла да се замаскира със содената паста. Другият вариант е с растително масло, което се втрива с мека кърпа.

Кожа

И тук върши работа растителното масло, като е добре да се втрива на мястото с клечка за уши. За да се втрие по-добре, може за кратко да се мине с топла ютия през парче плат. Ако обаче това не помогне, то вероятно драскотината е по-дълбока и трябват специални средства, които се продават - специални маркери, восък и т.н.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X