Напишете дума/думи за търсене

Кога е напразен постът

Смисълът на истинския пост е да балансира мислите и чувствата на хората. Постенето съвсем не се изчерпва с временно избягване на месо, животински продукти, алкохол и секс.

По време на постите е важно да поддържаме възвишени чувства и чисти помисли. Да простим и да се помирим с всичките си врагове, да изплатим дълговете си към близки и приятели. Ако не пречистим мислите и чувствата си, постът няма смисъл.

Много от нас се подлагат на строг режим, лишават се от храна, но не осъзнават истинския смисъл на този пречистващ ритуал. Постът е вид диета за хармонизиране на душата. Гладът стимулира и пречиства организма. Затова е добре да гладуваме от време на време. Постът усилва и волята. Важно е да го правим съзнателно и когато през главата ни минат лоши мисли или ни обземат гняв, яд, злоба, завист или други подобни чувства, веднага да се освобождаваме от тях.

24 часа съзнателен пост се равняват на 10 дни формално постене, твърдят посветени. Числото 24 е хармонично, 24 часа са необходими за завъртане на Земята около оста й. По време на постите бъдете весели, радостни, благодарете на Бога за всичко, което ви се случва. Иначе какъв смисъл има да се подлагаме на ограничения, ако не сме променили мислите и чувствата си и живеем затиснати от негативните си емоции и действия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X