Напишете дума/думи за търсене

Безценните съвети за дълголетие и здраве на 105-годишeн японски доктор

6. Споделяйте знанията си!

Нашите знания и нашият опит не бива да са от полза само за нас самите. Споделяйки ги с другите, ние се издигаме на по-високо духовно ниво. Самият той провежда по около 150 лекции годишно, включително пред деца, в подкрепа на това свое твърдение. На всичко отгоре по време на лекциите остава изправен и казва, че това го прави по-силен.

7. Намерете си модел за подражание и го задминете!

Доктор Шигеаки Хинохара признава, че неговият баща винаги е бил силен ролеви модел. Той дори го нарича свой „герой“. Когато медикът е раздвоен или се намира в сложна ситуация, винаги се пита как би постъпил баща му на негово място.

8. Не се тревожете за материални неща!

Според японеца много от нашите здравословни проблеми идват от прекалена тревожност, а прекалената тревожност от своя страна обичайно се дължи на материални проблеми. „Никой нищо няма да отнесе със себе си и си го припомняйте всеки път, когато не можете да заспите от притеснение за нещо толкова маловажно“, съветва Хинохара.

9. Бъдете постоянно заети!

Един от основните ключове за щастието според специалиста е да имаме постоянно работа. Да сме заети, да горим в това, което правим, да го правим с хъс и ентусиазъм, да го споделяме с хората и да не спираме да се опитваме да бъдем все по-добри.

Прочутата рецепта за нормализиране на кръвното на д-р Хинохара

Едва ли някога сте чували по-проста рецепта. Доктор Хинохара твърди, че в Япония десетки хора се чувстват по-добре благодарение на нея. Тя не само нормализира кръвното налягане, но действа благоприятно при артрит, мигрена, колит. Неговото пречистване с вода подобрява сърдечната дейност и в този смисъл може се каже, че е рецепта за дълголетие.

Веднага след събуждането си от сън изпийте 650 мл вода. Не закусвайте и не приемайте никаква храна поне 45 минути след това.

Преди да обядвате, изпийте една чаша вода, също и преди вечеря.

Това е всичко!

В списание "Рецепти за здраве" два пъти седмично (през четвъртък) може да откриете полезни статии за здравословно хранене и начин на живот, както и над 80 фантастични и изпробвани рецепти.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X