Напишете дума/думи за търсене

Кои са най-опасните кучета

Дого Аржентино

Тази порода бойни, ловни кучета, създадени чрез кръстоската на кордобското бойно куче с чистокръвни породи, е забранена за отглеждане в Обединеното кралство, Украйна, Исландия, Австралия и Сингапур, както и в Ню Йорк Сити. И то въпреки че присъщата за оригиналната селекция от 30-те години на миналия век агресивност на дого Аржентино е изкоренена в хода на развитието й.

Бурбул

Подобно на родезийския риджбек бурбулът произхожда от Южна Африка и има за основно предназначение охраняването на имот или ферма. При неумело възпитание може да стане извънредно опасен. А фактът, че бурбулът е способен да надвие леопард и да измести от мястото му препятствие с тегло 400 кг, е красноречив за степента на пораженията, които може да нанесе на потенциалния си враг. Породата все още не е призната от всички киноложки федерации по света, тъй като е сравнително млада, макар произходът й да е древен.

Гул Донг

Известен още като пакистански булдог, този род едрогабаритни кучета (достигат ръст 90 см и тегло 90 км) е създаден чрез кръстосването на пакистански мастиф с пакистански бултериер с основно предназначение да участват в битки. За да бъде гледан в домашни условия, Гул Донг трябва да бъде трениран и възпитан от опитен стопанин, способен да наложи волята си над неговата.

Басенджи

Едно от най-малките като размер и най-древни кучета, включени в тази класация, известно още като африканско нелаещо куче или конго-териер. Много характерни за басенджи са неумението му да лае (вместо това издава всевъзможни забавни звуци), завитата като геврече опашка и обърнатите напред щръкнали учи. Очевидно е, че басенджи не би могло да нанесе пораженията, на които са способни повечето от описаните досега опасни породи. Но не го подценявайте - образът му може да бъде открит на множество египетски фрески.

Ако бъдат лишени от внимание и не им се осигуряват достатъчно разходки, басенджи могат да станат трудно контролируеми. А подозрителността им към непознати да прерасне в агресия.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X