Напишете дума/думи за търсене

Защо не трябва да прехранваме голдън ретривъра

За да е здрав вашият голдън ретривър, хранете го балансирано и с качествени храни. Най-важното при "златните" кучета е стриктното следене на теглото им

Голдън ретривърите са едри кучета - възрастните тежат 25-30 кг, и затова на храненето им трябва да се обърне особено внимание.

Достигналият полова зрялост голдън ретривър тежи поне 60 пъти повече от новороденото кученце. Формирането на кучето завършва към 14-15-месечна възраст.

Най-интензивно кученцето расте между 4-ия и 5-ия месец

Като повечето ловни кучета и голдън ретривърът трудно приспособява яденето към своите реални потребности. Затова ако позволите на кученцето да яде на воля, още на 4-6-месечна възраст вече ще са налице признаците на наднормено тегло. И лошите неща не закъсняват: костите и ставите не издържат това тегло

И тъй като голдън ретривърите са предразположени към дисплазия на тазобедрените стави, вероятността от развитието й при дебелите животни значително се увеличава.

За да създадете хармонични условия за растеж на кученцето, намалете потреблението и следете теглото му. Подрастващото кученце не трябва да наддава повече от 100-140 г дневно. Намаляването на мазнините в дневната дажба позволява да избегнете крайните ограничения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X