Напишете дума/думи за търсене

9 неща, които за нищо на света не бива да се слагат във вагината

Колкото и да сте разюздани, дори не си го и помисляйте. Има нещо, които са предназначени за вагината и други, които нямат абсолютно никаква работа там.

1. Зарзават

„Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте.“

Това е фраза от детска песничка, а не монолози на вагината.

Бананите и краставиците може и да ви изглеждат с подходяща форма за вагинална пенетрация, но те нямат място във вашата женска делта.

Шансът да се сдобиете с някое насекомо, скрито в тях,е гигантски. Да не говорим за мръсотията и бактериите. Това, че имат силуета на пениса, не означава, че принадлежат на вагината.

2. Подвижен душ

Чистотата е важно нещо, но не бива да прекалявате с нея. Прекаленото отмиване на натуралните бактерии на вагината може да доведе до дразнение, повишаване на цервикалната слуз и да направи път за болестотворни неприятели. Не се опитвайте да навирате подвижния душ във вагината си, за да я „почистите“. Това може да причини вагинит, да нарани шийката на матката, да намали фертилитета.

3. Видове лубриканти

В някои лубриканти може да бъдат открити парабени, глицерин, химикали на нефтена основа, ароматизитори и прочие неща, които изобщо не са приятели на вагината. Тези съставки е възможно да причинят рак, хормонален дисбаланс и дразнение на кожата.

Имайте предвид, че и лубрикантите на маслена основа са по-трудни за измиване, което също може да доведе до инфекция.

4. Животинки

Дори и да сте фен на домашните любимци, не ги пъхайте в себе си. Ако сте решили да пуснете канарчето на свобода, не го ограничавайте във вагиналната си „клетка“.

5. Остри предмети

Забравете за крушките и стъклените бутилки. Тоя амбалаж няма място в интимните дебри на женствеността ви. А и дума да не става да пъхате в себе си куки за плетене. Дори и да имате по-обилно полово окосмение, то не е прежда за плетене.

       
X