Напишете дума/думи за търсене

8 навика, които ни разболяват от грип

Държите четките за зъби близо една до друга и обядвате пред компютъра? Кои са останалите навици, които увеличават риска от грип.

Нередовно миене на ръцете

Водата и сапунът са най-лесният и очевиден начин да се предпазим от грип, който за съжаление доста хора пренебрегват. Всеки ден се докосваме до различни мръсни повърхности - банкови карти, мобилни телефони, компютри. Колкото по-често миете ръцете си, толкова по-добре ще се предпазите от вирусите.

Мръсни вещи

Оставяте чантата си на пода в ресторанта, след което я носите вкъщи. Или пък портмонето ви пада случайно на земята и го прибирате. Това е пътят, по който се разпространяват вирусите. Редовно минавайте вещите, които изнасяте от вкъщи, с мек парцал, натопен в разтвор от вода и сапун. Правете го по-често през грипния сезон.

Четките за зъби са твърде близо една до друга

Вирусите на грипа и стафилококите обикновено „живеят” на четката ни за зъби. Затова по възможност дръжте четките на членовете на семейството по-далече една от друга, а най-добре ползвайте предпазни капачета.

Мръсни дръжки на вратите

Когато забърсваме праха вкъщи, често забравяме за дръжките на вратите и мебелите. А именно те са сред „горещите” точки, които увеличават риска от грип. В идеалния случай трябва да ги дезинфекцирате с вода и сапун всеки ден, а ако в дома има болен, това е задължително.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X