Напишете дума/думи за търсене

Какво става с тялото, ако пием само вода

Може би половината от човечеството не си пада по пиенето на вода. Може с дни да не се сетят да си налеят чаша от тази животворна течност.

Има и такива, които не консумират никаква друга течност освен вода. И това означава, че не се доближават до газирани напитки, натурални сокове, алкохол или мляко.

Какви са предимствата за здравето, ако пием само и единствено вода?

Изостря паметта

В мозъка се съдържат 76 процента вода. Когато клетките са жадни, нашите познавателни функции се забавят, което принуждава този орган да работи отвъд предела на силите си. Ако даваме достатъчно вода на мозъка, ще сме по-концентрирани, ще имаме по-добра памет и ще сме по-будни.

Грижи се за кожата

Този орган е съставен от около 30 процента вода, а когато няма достатъчно количество от нея в кожата, започва появата на бръчките. Пиенето на вода поддържа кожата млада, намалява възпаленията и спъва появата на пъпки.

Намалява болката в ставите и в гръбнака

Водата помага на ставите и гръбнака да се движат като добре смазана машина. Хрущялите и гръбначните дискове са съставени от голямо количество вода, затова добрата хидратация ще намали болката и дискомфорта в тези зони.

Прави сърцето по-силно

Консумирането на поне 5 чаши вода на ден намалява риска от сърдечни заболявания наполовина. Водата предпазва от сгъстяването на кръвта и запушването на артериите, което е една от причините за нездравото сърце.

Помага на метаболизма

Водата забързва метаболизма с 30 процента, което води до по-лесното изгаряне на мазнини и калории. Ако пиете вода преди ядене, това ще ви даде чувство за ситост, помагайки ви да избегнете консумирането на сладки и висококалорични храни.

Изхвърля токсините и повишава имунитета

Изчистваме се от токсините чрез потта и урината. Прочистването на органите с увеличен прием на вода намалява риска от развитието на определен тип карциноми, в това число на пикочния мехур, дебелото черво и ректума и гърдата.

Подпомага ходенето по голяма нужда

Водата придвижва храна и други отпадъци свободно през дебелото черво. Когато няма достатъчно от нея в организма, червата се задръстват от твърди изпражнения.

Облекчава умората

Дехидратацията може да причини умора. Независимо дали спортувате или не, добре е да приемате достатъчно вода на ден, защото дори само 1-2 процента вода в тялото води до умора.

Спасява от главоболие

Недостатъчното количество вода в организма може да ви подари главоболия и мигрена, тъй като нивата на електролитите и кислородът в тялото падат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X