Напишете дума/думи за търсене

Кротонът е изящен, но леко капризен

За да сте сигурни, че проблемът идва от ниска въздушна влажност, разгледайте повредите. Ако те са само по върховете, вече знаете какво да правите. Е, загиналите участъци няма да се възстановят, но новите листа ще бъдат здрави.

При положение, че некрозата обхваща крайщата на цялата листна петура можете да сте сигурни, че кротонът леко е измръзнал. Не допускайте следващи стресови ситуации.

Ако пък петната са по горната повърхност на листата и имат сферична форма, слънцето е причината. Тези петна имат сравнително по-бял или кремаво бял цвят. Достатъчно е да преместите цветето така, че да не бъде огрявано директно.

4. Обезцветяване на цялото растение

 Червеният акар е виновен. Белезите за нападение са паяжинки по долната повърхност на листата, както и малки разхождащи се паячета. Последните се забелязват с лупа или остро зрение. Прогонването на акарите е трудно и бавно. Препоръчва се обтриване на листата със спирт или друг алкохол или употребата на акарицидни препарати.

При отглеждането на кротона внимавайте още за листни, памукови и щитоносни въшки.

Що се отнася до заболявания, то те са породени по-често от неправилни грижи. Следете за петна или налепи по горната повърхност на листата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X