Напишете дума/думи за търсене

Странният ефект, които имат тези неща върху тялото

Тялото работи по странни и загадъчни начини. С някои от тях сме наясно, а други намираме за все още удивителни, въпреки че науката е доста напреднала.

Но ако се опитате да разберете някои от особеностите на тялото, то е лесно може да хакнем организма си. Мислете за него като компютър, в който прониквате, за да извлечете ценна информация.

Ето няколко странни трика, с които може да преборите някои телесни неразположения.

1. Спрете мигрена

Ако искате да намалите количествата лекарства, които взимате, когато ви удари мигрената, по-малко лекарства за удари на мигрена, опитайте древната техника за натиск на различни точки, с които да облекчите дори най-лошата болка в главата. Хванете с палеца и показалеца на едната си ръка мястото между палеца и показалеца на другата си ръка и натиснете. Задръжте за две минути, като правите леко, кръгообразно движение - това ще позволи на кръвта да се отече от главата и шията и ще освободи блокираната енергия"

2. Вижте сметката на зъбобола

Зъбоболът е едно от най-неприятните усещания в тялото. Следващия път, когато почувствате болка, вземете лед и разтъркайте мястото между палеца и показалеца.

Тази област е изпълнена с нервни окончания, които са свързани с болката в лицето, ръцете и мозъка, а студената температура може да блокира тези сигнали за болка.

3. Успокойте гърлото

Много специалисти по уши, нос и гърло твърдят, че тайната на гърло, което ви драска, всъщност се крие в ухото. Когато се стимулират нервите в ухото, то създава рефлекс в гърлото, който може да предизвика мускулен спазъм. Този спазъм облекчава гъделичкането и усещането за пясък в гърлото.

4. Ако ви е страх от спринцовки

Когато става дума за игли, много хора са ужасени. Преди сестрата да ви вкара спринцовката в ръката, се изкашляйте. Това ще попречи на ума ви да се фокусира върху процедурата и болката. Но не забравяйте да предупредите медицинското лице за вашия план.

5. Погрижете се за белезите от изгаряне

Помогнете на изгарянето да се лекува естествено, бързо и без мехури. Вместо да бързате за пакет с лед или белтъци след лошо изгаряне, опитайте внимателно да притискате възглавничките на пръстите си към засегнатата област. Това бързо ще върне изгореното място до нормалната ви телесна температура, а това ще намали риска от появяване на мехури.

6. Успокойте нервите си

Следващият път, когато се чувствате нервни, независимо дали е преди любовна среща или голяма презентация в офиса, опитайте този бърз трик - духайте върху палеца си. Това ще регулира дишането ви и ще контролира блуждаещия нерв, който помага за забавяне на сърдечния ритъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X