Напишете дума/думи за търсене

5-те фази на раздялата

Понякога и за двамата партньори е очевидно, че краят на връзката е близо.

В други случаи обаче единият е в тотално неведение за приближаващата разлъка. И трите важни думи "Трябва да поговорим" му идват като гръм от ясно небе.

Скандалите и препирните са един от явните сигнали, но ако забележите тези 5 фази в отношенията си, то бъдете сигурни, че сте се запътили към изхода на връзката.

1. Цветя и рози

Това е моментът, който е непосредствено преди да се появят първите съмнения за разпада на връзката. Всичко е розово, романтичните вечери все още са факт, па макар и рядко.

2. Размисъл

В тази фаза се появяват първите признаци, че нещо не е съвсем точно и че не всичко вече е толкова страхотно. Започвате да имате съмнения и през ума ви да минават мисли като "тази връзка не е за мен" или "има нещо нередно в отношенията ни".

3. Подготовка

Във фаза три вие сте стигнали до точката, в която сте сигурни, че искате да се разделите с партньора, но не знаете как да го направите.

За много хора етапът на подготовка трае месеци, защото не може да намерят смелост да сложат край или не искат да наранят чувствата на другия.

4. Действие

Четвъртата фаза е мястото, където вече предприемате действия, инициирате разговор и се разделяте.

Някои хора постепенно попадат в този етап от раздялата, като започват все по-малко да комуникират с другия, докато внезапно дръпнат шалтера на връзката.

5. Задържане

Последният етап от раздялата е тъжният период, в който връщате вещите си един на друг, независимо дали са четки за зъби, дрехи или започвате да хвърляте чоп кой да се грижи за общия ви домашен любимец.

Според проучвания, ако успеете да не се съберете през тази фаза, то със сигурност ще се разделите окончателно и никога няма да поглеждате един към друг отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X