Напишете дума/думи за търсене

На кои здравословни състояния помага масажът на стъпалата

След дълъг работен ден да получиш масаж на краката е чудесен начин за отпускане. Това не е просто начин да поглезите някого, когото обичате. Масажът на стъпалата има много ползи за здравето, за които повечето хора не знаят.

Понижава кръвното налягане

Високото кръвно налягане е водеща причина за инфаркт. Промени в начина на живот и медикаменти са необходими за понижаване на кръвното налягане и за неговото поддържане в граници, но редовното масажиране на стъпалата също може да помогне.

Бори симптомите на ПМС и менопауза

Ежедневните масажи на стъпалата може да облекчат симптомите на предменструалния синдром и менопаузатя, включително напрежение, безсъние, главоболия и промени в настроението. Точката за масажиране се намира на свода на стъпалото, на разстояние един палец от възглавничкита на ходилото.

Успокоява страничните ефекти от химиотерапията

В изследване, ръководено от учени от Мичиганския държавен университет, се твърди, че масажът на стъпалата помага на пациентите с рак да намерят облекчение не само на болката и гаденето, но и от други симптоми, свързани с лечението, като недостиг на въздух и енергия.

Помага при симптоми на множествена склероза

Хората, страдащи от множествена склероза, може да изпитват двойно виждане, слепота в едното око, мускулна слабост, недобра сензитивност, проблеми с координацията и брутална умора. Рефлексологичният масаж на стъпалата бори умората и помага за облекчаване на моторни, сетивни и уринарни симптоми при пациенти с МС.

Намалява отока при бременни жени

Едема, известно още като оток на стъпалата и глезените поради натрупване на течност, може да причини силна болка и е много често срещано състояние при бременни жени, обикновено през последния триместър. Може да получите облекчение, масажирайки краката за около 10-20 мин дневно.

Помага за добрия сън

Всеки обича да поспива, но не всеки се радва на добър сън. Топлата вана е чудесен начин да подготвите тялото за качествена нощна почивка. А ако към нея прибавите и масаж на стъпалата, ще спите като бебе.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X