Напишете дума/думи за търсене

Тези СПА процедури тонизират тялото и психиката

Липсата на активно движение през зимата и хапването на по-мазни храни, увеличава токсините в организма. Страничните ефекти са отпадналост, нарушения в съня и общо неразположение – състояние, известно като „пролетна умора”. SPA процедурите влияят благотворно върху тялото и психиката ни и се препоръчват от кинезитерапевтите.

Морските водорасли засилват имунната система

Пълното пречистване на организма е най-важният процес, при който се изхвърлят отровите. Пилингите на лице и тяло действат на ниво кожа, порите се отварят и позволяват на продуктите, които след това се използват, да проникнат по-дълбоко. Морските водорасли например изобилстват от белтъчини и хранителни вещества, минерали и микроелементи, съдържат и йод, който подпомага обменните процеси. SPA терапиите с водорасли са препоръчителни, защото са мощен детоксикатор и имуностимулант. Преди да се потопим във вана с морски водорасли, се прави пилинг на тялото, с който се отстраняват мъртвите клетки. Подходящ масаж след това е с масло от иланг-иланг (антидепресивно действие) или зелен чай (тонизиращ ефект). И накрая, за да се нормализира енергийният поток и обмяната на веществата, се прилага рефлексотерапия.

Хвойново масло и суроватка активират обмяната на веществата

Хвойновото масло също пречиства кожата и стяга съединителната тъкан, а банята със суроватка опъва кожата. И двата продукта засилват обмяната на веществата.

Прави се първо термо-ароматерапия с хвойнов еликсир, която стимулира отделянето на токсини. Втората стъпка е тонизиращ масаж с натурални продукти, които съдържат минерални соли, ензими, витамини и аминокиселини. Добре действа върху обмяната на веществата и сауната, тъй като отпуска организма и го почиства от шлаки. Ускорява се регенерацията на кожата, тя изглежда по-млада, а и ние се чувстваме така, освен че сме върнали жизнеността си.

Ябълковият оцет гони стреса и умората

Банята с ябълков оцет се препоръчва при отпадналост, умора, липса на настроение. Може да се направи и само масаж с ябълков оцет. Ако го правим у дома, задължително да е преди да вземем душ, както и да използваме груба ръкавица или гъба. А движенията ни да са по посока на сърцето. Тази процедура отстранява напрежението, прави ни бодри, стимулира кръвообръщението, а кожата става свежа и опъната.

Мурсалският чай укрепва организма

Специално разработена терапия с мурсалски чай – растение, което някои наричат „българската виагра”, е особено предпочитана. Благодарение на антибактериалните си, детоксикиращи и укрепващи свойства процедурите с мурсалски чай изчистват организма и стимулират жизнените му функции.

Процедурите с бира и вино са хит

Бирената мая, освен че е добър източник на витамин В, стабилизира нервите и създава добро настроение. Предлагат се продукти, специално предназначени за SPA процедури, като омекотяващ душ пилинг с чешка бира, каолин и пантенол; душ пилинг с чиста бира, богат на витамини и минерали, каолин, пантенол, екстракт от зърно, глицерин и примес от финни кайсиеви черупки. Ефектът е еластична, гладка и мека кожа и спокойствие и тонус за организма. Кожата, поразена от акне също много добре се повлиява при SPA терапията с бира.

Винотерапията има оздравително действие, благодарение на уникалните активни вещества в гроздето – полифенолите. Те притежават способността да свързват и извеждат от организма свободните радикали, които се образуват под въздействието на слънчевите лъчи, стреса, цигарите, замърсената околна среда, неправилното хранене, заседналия начин на живот. Свободните радикали са главните виновници за стареенето, защото увреждат клетките. Те са и сред основните причини за онкологичните и сърдечносъдовите заболявания. Винотерапията ускорява изчистването на тялото от отпадните продукти, има антицелулитен и подмладяващ ефект. Доказано е, че при нея се стимулира синтезът на колаген и подпомага здравината на капилярите. Използването на грозде и неговите производни – семки, люспи, листа, стебла, вино действа успокояващо на кожата и противовъзпалително. Много специализирани SPA центрове в България, както и хотели в наши курорти предлагат винени терапии и процедури с гроздови продукти.

Специалистите препоръчват за почистване на кожата и отваряне на порите ексфолиант от гроздови семки, след това вана с червено вино, защо не и чаша вино, но само толкова, защото по принцип алкохолът не е разрешен по време на SPA процедурите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X