Напишете дума/думи за търсене

На кои здравословни състояния помага масажът на стъпалата

Целунете главоболието за сбогом

Масажът на стъпалата е ефективен начин да се отървете от главоболие. Дали то е свързано със синусите, причинено от напрежение в областта на шията и раменете, в слепоочията, предната или задната част на главата ви, масажирането на различни точки на ходилата може ефективно да ви освободи от тези болки.

Ако причината е синузит: Масажирайте предната и задната част на втората фаланга на всеки пръст. Технологията е проста - стискате силно и пускате. Направете го и на двата крака.

Ако е заради напрежение в рамото и шията: Масажирайте леко цялото стъпало. След това масажирайте областта между палеца и показалеца с кръгово движение. Направете същото в зоната непосредствено под кутрето.

Ако ви боли слепоочието: Стиснете и освободете вътрешната част на палеца няколко пъти. Масажирайте левия крак, ако имате главоболие в лявото слепоочие, и дясното стъпало, ако е от дясната страна.

Ако ви боли отгоре, отпред и отзад главата: Масажирайте външната страна на палците на двата крака, а след това и предната и задната част на всеки пръст, като използвате техниката на стискане и освобождаване.

Ръководство за рефлексология (неврологична връзка между кожата и вътрешните органи)

Тя е позната още от времето на фараоните. Нека разгледаме някои важни точки от рефлексологията на стъпалата:

1. Точката на белия дроб: Разположена е върху възглавничката на стъпалото, точно под палеца. Стимулирането на тази точка и на двата крака с помощта на лек натиск ще спомогне за подобряване на циркулацията и изчистване на всякакви токсини от белите дробове.

2. Точката на сърцето: Тя се намира на лявото стъпало под средния и безимения пръст върху възглавничката, откъдето започва сводът. Стимулирайте тази точка с помощта на меко кръгово движение, за да се освободите от стреса, който е водещата причина за сърдечни пристъпи. Стимулирането на тази точка подобрява кръвообращението и ефективността на сърцето.

3. Точката на врата: Тази точка се намира между първата и втората фаланга на всеки пръст. Използвайки метода на стискане и освобождаване, за да облекчите болките в шията.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X