Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва с тялото, ако стоим с вдигнати крака 20 минути всеки ден

Свикнали сме да живеем на висока скорост и да сме в непрекъснато движение. Затова много хора ценят ефективните тренировки, които не изискват много усилия и време. Предлагаме ви Например, открихме упражнение, което ще ви помогне да се отървете от умората и драматично да подобрите настроението си само за 20 минути на ден.

Легнете на пода и подпрете краката си в поза свещ на стената. Ръцете поставете отстрани на торса. Останете в тази позиция 20 мин.

Важно е дрехите, с които сте, да се свободни и да не да пречат на кръвообращението. Това не е точно активно упражнения, по-скоро е йога техника за релаксация. Въпреки това има много предимства за кръвоносната система.

Единственото ограничение на това упражнение е, ако страдате от скорошно или хронично нараняване на краката или гръбначния стълб. Не лежете твърде далеч от стената и не поставяйте нищо под врата. Това може да доведе до мускулно напрежение и да повлияе на негативно върху гръбначния стълб.

1. Усещането за тежест в краката ще изчезне

Усещането за подуване и тежест в краката е свързано с лошо кръвообращение. Наред с други причини, това може да бъде причинено от сърдечна или бъбречна недостатъчност, наднормено тегло или нездравословна диета. Разбира се, трябва да определите причината за подуването и да го лекувате.

2. Няма повече умора, когато носите високи токчета

Спор да няма, високите токчета правят женския силует още по-страхотен. Въпреки това, ако обичате да носите този тип обувки постоянно, това може да направи лоша услуга на здравето ви. Те често уморяват краката поради лошото разпределение на телесното тегло. След дълъг ден на токчета би било чудесно да вдигнете краката си за известно време. Може да допълните упражнението с масаж на краката и хладък душ.

3. Подобрява се хранослимането

Лежането с вдигнати крака подобрява работата на стомаха. Кръвоснабдяването към вътрешните органи се подобрява чрез дрениране на кръвта от краката. Гладките мускули, които са отговорни за перисталтиката на стомаха, заздравяват. Перисталтиката е мускулна контракция, необходима за движението на храната.

Повишеното кръвообращение подобрява работата на храносмилателната система. Ако правите това упражнение редовно, повечето хранителни вещества, които консумирате, ще се абсорбират по-бързо.

4. По-спокойна нервна система

С това упражнение ще бъдете по-спокойни и ще дишате повече въздух. Когато организмът получава повече кислород, кръвообращението се подобрява и снабдява всички вътрешни органи с хранителни вещества. Това е от полза за нервната система и намалява мускулното напрежение около слепоочията, шията и стомаха.

5. Качеството на сън ще се подобри

След като мозъкът получи повече кислород чрез правилно дишане и подобрено кръвообращение, вашият сън ще стане по-дълбок и по-качествен.

Когато сте в тази позиция, опитайте се да държите ума си от дребни проблеми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X