Напишете дума/думи за търсене

Маги Пашова: Трябва да следваш не сигурния път, а собствения

Маги по време на своя лекция за дамите в "Сиско", която компанията им подарява по случай 8-ми март. Темата е "Как да направим офис ежедневието си по-здравословно"
Маги по време на своя лекция за дамите в "Сиско", която компанията им подарява по случай 8-ми март. Темата е "Как да направим офис ежедневието си по-здравословно"
- Имаш много проекти - кои от тях би поставила на визитната си картичка?

- Наистина работя по много проекти, но може би най-близкият до сърцето ми е лайфстайл програмата за наскоро родили майки, която правя съвместно с инструктора по ресторативно движение и дългогодишен треньор на настоящи и бъдещи майки Ваня Висарионова. Целта на тази програма е да вдъхновим майките с малки деца да намират повече време за себе си, за да се движат редовно и да се хранят пълноценно. Наричам я лайфстайл програма, защото тя не включва нито тренировъчен, нито хранителен режим, а помага за изграждането на полезни навици, на ниво на осъзнатост и на мотивация за лична грижа и отговорност към собственото тяло.

- Какво споделят момичетата след края на програмата?

В края на всяко издание на програмата получаваме невероятна обратна връзка от жени, които са свалили килограми, започнали се да отделят време за спорт, възвърнали са самочувствието си. Една жена ни сподели как след 3 раждания се е върнала към танците - нещо, което не е вярвала, че ще ѝ се случи отново. Друга свали близо 20 кг в продължение на 6 месеца и

започна да прави мотивационни видеа,

за да вдъхнови и други жени да се хранят по-осъзнато

и да не превръщат захарта и шоколада в компенсаторен механизъм. Имахме участничка от Англия, която увлече колегите си в офиса да започнат да си носят домашна храна за обяд и да не ядат сандвичи, след като видяха трансформацията в нея и промененото ѝ самочувствие.

В момента има сериозен интерес към програмата от чужбина и обмисляме да започнем да я предлагаме и на английски език..

снимка Маги Пашова
снимка Маги Пашова
- Ти си посланик на световната кампания, стартирана от Джейми Оливър, за революция в храненето. Каква е необходимата промяна и еднакво ли се развива тази "битка" там, където Джейми я води, и тук, в България?

- Промяна безспорно е необходима у нас не по-малко отколкото в Англия! Ние сме сред водещите страни в Европа по затлъстяването сред децата, а затлъстяването е в основата на редица опасни незаразни болести като диабет, сърдечно-съдови проблеми и други. Сред водещите причини за затлъстяването са небалансираното хранене, в което преобладават технологично преработени храни с ниска хранителна стойност, както и липсата на движение. Няма как едно дете да консумира всеки ден пакетирани захарни изделия, да пие подсладени напитки, да яде тестени неща 3 пъти на ден, да не се движи, да не спортува и да бъде в добра форма!

Битката на Джейми в Англия среща сериозна подкрепа както сред обществото, така и от страна на институциите. Преди 2 месеца той беше поканен да представи идеите си пред специална комисия на английското правителство, а буквално пред дни от правителството анонсираха плана си за 50%-но намаляване на затлъстяването при децата до 2030 г., като част от този план са забрана на рекламата за вредни храни на деца и на продажба на енергийни напитки на деца, за които настоява Джейми.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X