Напишете дума/думи за търсене

Ирена Милянкова: С 8 деца сме жива атракция

Най-малкият член на семейството с първа фотосесия
Най-малкият член на семейството с първа фотосесия
- Вярно ли е, че с Никола сте направили сватба в Гърция и кои са кумовете ви?

- Не, нищо от разпространената преди време в медиите информация не е вярно. С Никола тепърва ще разписваме, а сватба ще организираме, когато поотрасне и най-малката. Все пак след 6 деца най-сетне ще мина под венчило и ако трябва да съм въздържател (предвид, че кърмя), някак не е честно, а аз съм изключително справедлив човек.

- Правите ли вече планове кога ще се върнете на работа?

- Всяко нещо с времето си. На този етап появата на новия член в семейството и адаптацията на всички останали към ситуацията е на първо четене.

- Как изглежда тръгването на почивка на голямото ви семейство, предполагам, че има и доста забавни моменти?

- Нещо като във филма “Сам вкъщи” - сцената на летището, в която всички деца се наредиха на опашка пред гишето, но се оказа, че са забравили най-малкия вкъщи и се усетиха чак като пристигнаха. Така и ние на кръщенето на племенника ми

за малко да си тръгнем

без най-малката,

която се беше заиграла някъде с останалите гости, а ние си мислихме, че е в колата. Добре, че малко преди да потеглим едно от децата каза: “А Вики къде е?”

- Голямата ви дъщеря вече се изявява като модел, разкажете повече за нейната кариера - кога започна, към коя агенция, ще я пуснете ли да опита в чужбина?

- Голямата ми дъщеря е модел към същата агенция, в която работя от близо 20 години - “Визаж”. С Жени Калканджиева и главния букер Филип Стоянов сме в прекрасни взаимоотношения и знам, че тяхната преценка за развитието на дъщеря ми е абсолютно адекватна и им имам пълно доверие. Оттам насетне за мен е важно тя да се отнася с уважение към хората, с които работи, и да подхожда сериозно. Неслучайно засягам именно това - била съм за кратко асистент на главния ни букер и се сблъсках с изключително несериозното отношение и недопустимо поведение на много от момичетата и затова държа на дисциплината на моята дъщеря. Да бъдеш модел, е отговорност не по-малка от тази на всяка друга професия. Относно работа в чужбина, ако букерът ни прецени и тя го желае, разбира се, че ще я подкрепя да замине, но ще я пусна след много дълги лекции и наставления.

- Има ли смисъл да се работи като модел в България в сегашния момент?

- Зависи кой какво влага в думата “смисъл”. Аз лично снимам за удоволствие. Мога да си позволя да подбирам ангажиментите си, защото прехраната ми не зависи от това. Така че моят смисъл е: разнообразие, положителни емоции, среща с талантливи хора, тоест това са нещата, които извличам от професията си на модел.

- Бяхте заедно на ревю, имате ли и други общи изяви?

- Имаме няколко съвместни фотосесии, една от които за календара на модна агенция “Визаж” през 2017 г. - Colors of love, който пресъздава любовта във всяко нейно измерение, както и корица за модно списание.

- Как започна вашата собствена кариера на модел?

- Бях забелязана от представител на модна агенция “Визаж” в своя роден град на участие с театралната танцова формация, от която бях част по това време. След което всичко стана много бързо - спечелих конкурс за модели, заминах да работя в чужбина, после се преместих в София. Продължих да работя в страната, както и да пътувам за кратко. Навън съм работила за някои от световните топагенции както в Европа, така и в Щатите.

- Водите ли децата си на някакви спортове или курсове?

- Те сами ходят на тренировки, няма нужда да ги водя. Големите ми деца спортуват активно и постигат много добри резултати. Средните тренират в училищните клубове и танцови формации. Малките, ако имат желание, също ще тренират, като поотраснат. Но при мен нищо никога не е на всяка цена.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X