Напишете дума/думи за търсене

Kак да избегнем уроинфекциите при катетеризация

Колкото и странно да ни звучи, по принцип урината е една от най-чистите течности в организма ни. Тя е стерилна, ако няма замърсяване с микроорганизми и болестен процес. Навремето, в зората на съвременната медицина, са препоръчвали да се пие урина при някои заболявания, защото има богат солеви състав. Още тогава явно лекарите са имали интуитивното усещане, че урината е чиста течност.

Уроинфекциите представляват замърсяване на урината с бактерии. Може да има и комбиниране с гъбички. А това не са никак изолирани случаи.

Уроинфекциите са най-честите възпалителни проблеми в напреднала възраст и честотата им се увеличава с удължаването на средната продължителност на живота и застаряването на населението.

Уроинфекциите не са никак безобидни. Те може да хронифицират, а това е свързано с доста трудно излекуване. Налага се пиенето на антибиотици или химиотерапевтици дълго време. Продължителният антибиотичен прием обаче е свързан със странични ефекти като натоварване на черния дроб и други органи и системи. Затова всяка новопоявила се инфекция трябва да бъде излекувана навременно и до край. Съществуват различни фактори, които улесняват и увеличават честота и риска от развитие на уроинфекциите. Те се проявяват по-често при състояния, при които имунната система е потисната, в напреднала възраст, при дефицит на естрогени при жените.

Поставяне на уретрален катетър и урологични манипулации почти винаги водят до проблеми и изискват специални грижи. Въпреки че се използва стерилен катетър, след поставянето му често е налице риск от развитие на уроинфекция, особено при жените. Те се проявяват с парене при уриниране след катетеризация или поява на пареща болка по време на уриниране след отстраняването на уретрален катетър.

Острата уроинфекция след катетеризация много често хронифицира и е предпоставка за рецидиви, усложнения и по-тежки бъдещи проблеми. За да се избегнат те, е важно след поставяне на катетър да се вземат превантивни мерки за защита на уринарния тракт. За намаляване на риска от уроинфекция вследствие на катетеризация или други манипулации се запасете с Имунобор Уро Акут.

Имунобор Уро Акут на популярната марка Borola е изцяло натурален продукт, който активно подпомага пикочните пътища и изчистването на бактерии от отделителната система. Само с 2 капсули дневно се постига 100% изчистване на E.coli бактериите, навлезли в уринарния тракт вследствие на катетеризация и други урологични манипулации. Имунобор Уро Акут потиска болката и намалява възпалението на пикочните пътища. По този начин подпомага успешното справяне с острите форми на уроинфекция.

Този невероятен продукт е изключително ефективен и при инфекции на пикочните пътища като уретрит, цистит и др. Благодарение на уникалното си действие, Имунобор Уро Акут не позволява бактериите да се прикрепват към лигавицата на пикочните пътища, като потиска бактериалния растеж в урината. Само две капсули на ден осигуряват 72 мг проантоцианидини тип А (PAC), които гарантират максимално антиадхезивно действие. Имунобор Уро Акут е напълно естествен продукт, съдържащ много високо количество пречистен екстракт от Американска червена боровинка. Не предизвиква нежелани ефекти на антибиотиците. Предлага се в удобна опаковка от 20 броя растителни капсули (VGcaps).

Имунобор® Уро Акут

Активно подпомага пикочните пътища

Високо съдържание на екстракт от Американска червена боровинка с по-ефективна стандартизация към PAC

Подходящ при остри уроинфекции (цистит, пиелонефрит и др.), катетеризация и бременност.

Пръв избор за:

- здрава и устойчива лигавица

- нормално алкално-киселинно равновесие на урината

Възрастни: По 1 растителна капсула 2 пъти дневно.

Деца над 1 г. - по 1 растителна капсула дневно.

Действа от първия ден на приема!

Научете повече на www.imunitet.bg – Всичко за имунитета на едно място

Imunobor е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист обърнете се към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул, "Цар Симеон" 52, тел. 02/983 62 03 е-mail: [email protected]. За повече информация посетете www.imunobor.com. Можете да поръчате онлайн на www.momo.bg

X