Напишете дума/думи за търсене

7 знака, че е време да приключим с едно приятелство

Само 50% от хората, които считаме за приятели, мислят същото в замяна. В повечето случаи прекарват време си с нас, защото искат да получат нещо, или смятат, че „притежаването“ на много приятели е добро за имиджа им.

Но дори и отношенията ви в началото наистина да са били приятелство, това може да се промени и да се изроди до нещо съвсем различно с течение на времето. Разбира се, недоразумения, спорове и сръдни може да се случат дори и между най-скъпите приятели, но ако тези взаимоотношения ви карат да се чувствате неудобно постоянно и често ви разстройват, може би е време да помислите дали трябва да продължавате да ги поддържате.

Какви са признаците на токсичните приятелства?

1. Приятелят ви кара да се конкурирате с другите си приятели

Вашето другарче винаги ви разказва как оставалите му приятели са по-интересни от вас и как са се забавляват постоянно заедно, което може да ви кара да се чувствате ревнив и скучен.

2. На вашите срещи се интересувате от неговите проблеми, но той от вашите не

Приятелката ви няма търпение да ви разкаже за новините около него, но веднага щом се опитате да кажете нещо за себе си, тя получава спешно съобщение, на което задължително трябва да отговори в този миг, или си намира друга причина, за да не ви изслуша.

3. Приятелят ви критикува снизходително, но не приема вашата критика

Честността в отношенията е много важна, а конструктивните критики може да бъдат доста полезни. Но ако си имате работа с токсичен приятел, то той със сигурност не би пощадил чувствата ви. И тук не говорим да ви излъже, а да не ви унижава, казвайки, че е крайно време да оправите ужасната си прическа например. Целта му е не да ви каже истината, а да ви нарани. Но този „приятел“ със сигурност ще се възмути, ако вие направите нещо подобно.

4. Вие инициирате по-често вашите срещи, отколкото той

Той като че ли не се интересува от комуникацията с вас и не допринася за вашата връзка качествено. Вие сте този, който постоянно прави първата стъпка я за среща, я за телефонно обаждане.

5. Той смята, че трябва да се промените

Когато спорите за нещо, приятелят ви мисли, че вие ??винаги сте грешни, че трябва да сте по-меки или по-малко импулсивни, или нещо подобно. Но той винаги е добър и винаги е прав, разбира се.

6. Приятелят ви постоянно мени настроенията си спрямо вас

Непостоянството и непредсказуемостта в поведението на приятелите ни винаги може да ни подскажат, че нещо не е наред в отношенията ни. Вчера може и да сте провели чудесен телефонен разговор, а днес дори не искат да ви вдигат.

7. Винаги сте предпазливи, когато казвате нещо нередно

Вашият приятел е тънкообиден и често ви се ядосва, когато кажете нещо, което не му се нрави особено. Заради тази негова черта от характера винаги се чувствате напрегнати в негово присъствие и се страхувате да кажете нещо нередно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X