Напишете дума/думи за търсене

Какви парфюми са подходящи за различните случаи

Парфюмите не бива да бъдат държани в банята.
Парфюмите не бива да бъдат държани в банята.

Обикновено с романтика и интимност се свързват уханията на жасмин и иланг иланг,

както и изобщо на екзотични растения. За мистерия може да се добавят ориенталски нотки.

За сметка на това свежите миризми на цитруси, трева и море, които са изключително приятни, са съвсем неподходящи за леглото, защото попадат в зоната на “приятелските отношения” и трябва да бъдат избягвани. Същото обаче се отнася и за прекалено сладникавите, които имат упойващ ефект и са смятани са прекалено силни.

А ето и някои съвети как уханието да изтрае по-дълго:

Само върху кожата парфюмът изветрява бързо. Затова е добре да се смесва с други козметични продукти, като например млякото за тяло. Друг хитър трик е да се пръсне във въздуха и

да се мине през ароматния облак

Така той полепва по косата и дрехите и трае по-дълго.

Когато става въпрос за съблазняване, уверете се, че приятният аромат, който сте избрали, ще обхване и спалното бельо. Ако го напръскате с парфюм обаче, може да постигнете обратен ефект, защото някои парфюми оставят грозни петна. Затова е най-добре да се избира ароматизатор за дрехи, който да се съчетава добре и хармонично с парфюма.

Винаги избирайте парфюм, който ви харесва, защото основният мотив да се обливаме с хубави ухания е да се чувстваме добре. Повечето хора всъщност използват парфюмите не заради другите, а заради самите себе си и посягат към тях, защото това е нещо като всекидневен ритуал.

Хубавият аромат е комуникация без думи,

чрез него всеки разказва своята история, казват специалистите. На Палома Пикасо пък принадлежи сентенцията “Парфюмът е автографът на човека”.

Не обръщайте внимание на модните миризми, а винаги избирайте тези, които се съчетават добре със собствената ви телесна миризма. Трябва много да се внимава как ароматът се променя в течение на деня. Уханието на цветя може да изглежда много съблазнително за някои хора, но за други то може да се превърне в твърде агресивно в края на деня.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X