Напишете дума/думи за търсене

Антъни Бурдейн: Не лъжете. Признайте грешката си и не я правете никога повече

Той донесе в нашите домове вкусове от целия свят и ни научи как да откриваме и как да се наслаждаваме на живота.

Един от най-истинските хора на земята, Антъни Бурдейн, готвачът на знаменитости, който беше водещ на "Parts Unknown" по CNN, отне живота си преди няколко месеца.

Той не беше само забележителен телевизионер и главен готвач, Антъни също беше талантлив писател. Да си припомним някои от най-мъдрите му думи.

1. "Пътуването невинаги е хубаво. Невинаги е удобно. Понякога боли, дори разбива сърцето ти. Но това е добре. Пътуването ни променя; то трябва да ни промени. То оставя следи в паметта, във нашето съзнание, в нашето сърце и върху нашето тяло. Вземаш нещо с теб. Надявайки се да оставиш нещо добро зад гърба си.“

2. „Не е нужно да съм съгласен с теб, за да те харесвам или да те уважавам.

3. "Тялото ви не е храм, а увеселителен парк. Насладете се на возенето."

4. “Ако сте на 22, в идеална физическа форма, жадувате да се учите и да се усъвършенствате, препоръчвам ви да пътувате – колкото може по-надалеч и на колкото може по-разнообразни места. Спете на пода, ако се налага. Разберете как живеят, как се хранят и готвят други хора. Учете се от тях – където и да отидете.”

5. "Уменията може да бъдат научени. Или имате характер, или нямате."

6. „Ако съм адвокат на нещо изобщо, това е фактът, че трябва да се движим. По-надалече, колкото ни стигат силите. Отвъд океана или просто през реката. Степента, в която може да ходиш в обувките на някой друг или поне да ядеш от храната му, е плюс за всички. Отворете си ума, станете от дивана, движете се."

7. „Приемете най-лошото. За всички. Но не позволявайте това да се отрази на работата ви. Оставете всичко зад гърба ви. Игнорирайте го. Бъдете развеселени от това, което виждате и подозирате. Само защото някой, с когото работите, е нещастен, коварен, самодоволен, капризен и корумпиран задник не трябва да ви пречи да се наслаждавате на неговата компания, да работите с него или да го намирате за забавен.

8. "Нямам дневен ред, но имам мнение и може да се промени от минута на минута".

9. "Когато умра, със сигурност няма да съжалявам за пропуснатите възможности за добро време. Моите съжаления ще бъдат по-скоро събрани в тъжния списък от хора, които съм наранил, които съм разочаровал, за пропилените благини и за прахосаните привилегии.“

10. “Не лъжете. Направили сте грешка. Признайте я и продължете напред. Само не я правете отново. Никога повече.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X