Напишете дума/думи за търсене

По какъв начин солта помага против бръчки и при рани

Криомасаж. 1 суп. лъжица сол се разтваря в 0,5 л вода, която след това се замразява във форми за лед. Лицето се масажира с кубче от този лед всяка сутрин за по 5 минути по линиите на опъване на кожата, което я тонизира и спомага за заглаждането на бръчките и подмладяването на лицето. Криоапликациите са много ефикасни за премахването на възпаления, отоци и болки след някои козметични процедури. Това се отнася най-вече за оперативните и топлинни процедури като механична епилация, почистване, ексфолиране, пилинг на лицето и др. Освен това третирането с лед много добре тонизира кожата, прави я еластична и заглажда бръчките.

– При набръчкана и отпусната суха кожа е полезно да се прави маска от сок от алое със сол. Алоето съдържа биостимулатори, които тонизират кожата. Добавената в маската сол помага за поддържането на тонуса. Най-напред се приготвя отлежал сок от алое. Растението една-две седмици не се полива. След това срязаните листа се увиват в черна хартия (на тръбички) и се оставят за две седмици върху долния рафт на хладилника при температура +2 до +3°С. После сокът от листата се изцежда. 5 – 10 г ланолинов крем се смесва с 5 – 7 г отлежал сок от алое и се добавя 5 – 10 г растително масло. Маската се нанася върху лицето след горещ солен компрес и престоява върху него 10 – 15 минути, след което се отстранява, като се заменя с друга: 2 ч. лъжички белтък се смесват с ? суп. лъжица сол и се нанася върху лицето. След 10 минути маската се сваля с памук, напоен в настойка от жълт кантарион или конски босилек. Кожата се изплаква със същата настойка и накрая лицето и шията се намазват с рядък крем.

– Подмладяваща солена маска. 1 суп. лъжица сол се смесва с 1 суп. лъжица мед и към тях се добавят 2 суп. лъжици зехтин. Този козметичен продукт се бори с първите признаци на стареенето и ефикасно изглажда бръчките.

Черни точки

– При мазна кожа много добре действа следното: върху памучен тампон, напоен със сапунена вода, се поръсва малко ситна сол и с това се третират местата с черни точки. Процедурата се повтаря поне по 2 пъти седмично, най-добре – през 1 – 3 дни в зависимост от това, как реагира кожата ви, дали не се дразни и не се зачервява. Времето за втриването на солта трябва непрекъснато и постепенно да нараства. Най-напред това е една минута, после все по-дълго, докато се стигне до 2 – 3 минути. Същевременно започнете да засилвате и натиска.

– Маска скраб от сол. Ако имате черни точки, тази маска ще ви помогне да се преборите с тях. Смесете по 1 суп. лъжица сол и сода и добавете 1 суп. лъжица сметана или кисело мляко. Старателно разбъркайте съставките и намажете местата с черните точки. Преди това е желателно да отворите на пара порите на лицето, а след маската намажете с подхранващ крем.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X