Напишете дума/думи за търсене

С какво да изчистим токсините от бъбреците и пикочния мехур

Черният дроб, бъбреците и пикочният мехур са важни органи, но често ги пренебрегваме в дългосрочен план, а това може да ни забие нож в гърба. Може да сте късметлии и да имате 2 бъбрека, но трябва да ги запазите здрави, защото това може буквално да спаси живота ви. Предлагаме ви няколко прости съвета, които ще поддържат тялото ви здраво години напред.

1. Намалете солта и безалкохолните напитки

Много продукти са станали част от ежедневната ни диета, но някои от тях трябва да консумираме само в умерени количества. Това включва кафе, безалкохолни напитки, сол и много високопротеинови храни. Опитайте се да правите минидетоксикация на всеки няколко дни и да си почивате от консумацията на тези храни и напитки два пъти седмично.

2. Консумирайте повече чай, вода и боровинки

Може да добавите храни към вашата диета, за да намалите токсините в тялото. Пийте повече зелен чай, чай от джинджифил и чиста вода. Добавянето на повече плодове и зеленчуци към хранителния ви режим, особено боровинки и кафяви водорасли, също може да помогне за детоксикацията.

3. Приемайте витамини

Има много хранителни добавки, които помагат за поддържане на бъбреците здрави. Витамин B6, омега-3 мастни киселини и калиев цитрат може да ви помогнат да намалите възможността от образуване на камъни в бъбреците.

4. Не забравяйте да балансирате психическото и физическото си здраве

Стресът не е само досаден, той може да окаже влияние върху тялото и дори да нарани органите ви. Една проста рутинна медитация като дихателни упражнения може да ви помогне да управлявате стреса. Дишането също помага за оксидиране на цялото тяло. Може да правите и хидротерапия, при която се използва вода за облекчаване на болката. Тази терапия може да помогне на кръвоносната система, както и да даде на тялото и ума ви така необходимата почивка.

5. Опитайте 2-дневно почистване на бъбреците

Веднъж включили тези здравословни съвети в ежедневния си начин на живот, пречистването наистина може да направи чудеса за организма ви.

Ето един пример за двудневно почистване от токсини. Не забравяйте да се консултирате с лекар относно промените във вашата диета, за да се уверите, че тази детоксикация е удачна за вас.

- Закуска: За първото си хранене за деня, приемайте сок от цвекло със сушени боровинки или спаначено смути.

- Обяд: За обяд може да опитате друго смути или да изядете една порция каша от просо, добавяйки любимите си плодове към нея.

- Вечеря: За последното хранене за деня богата салата ще свърши работа. Започнете с микс от зеленолистни зеленчуци. Може да добавите любимите си протеини като постно месо или тофу, овкусете добре с лимонов сок или с любими плодове, но внимавайте да не прекалите.

6. Пробвайте кегел упражнения за пикочния мехур

Д-р Арнолд Кегел разработва тези тазови упражнения през 1948 г., за да помогне на жените със стресова уринарна инконтиненция, причинена от раждане или менопауза. Ако се правят редовно, те може да помогнат за предотвратяване на изтичането на урина от пикочния мехур. Стегнете мускулите на тазовото дъно за 10 секунди и след това ги отпуснете. Направете 30 кегел упражнения – 10, докато стоите, 10, докато седите и 10, докато лежите. Правете това действие 3 пъти на ден. Уверете се, че вашият пикочен мехур е празен, преди да ги направите.

7. Упражнявайте черния дроб

Има няколко упражнения, които може да помогнат на черния дроб.

Натискайте, разтривайте и го тупкайте съвсем леко по 100 пъти на ден, за да бъде здрав. Ако това ви се струва прекалено крайно, тогава правете усукване вляво и вдясно на торса си, по 15 пъти от всяка страна, за да помогнете на черния дроб.

-----

Рецепти за детоксикиращи смутита

Смесете 1 ч.ч. бадемово мляко с половин чаша тофу и половин чаша спанак. Добавете малко ягоди или тиквени семки в сместа.

Друга рецепта включва 1 ч.ч. соево мляко, един замразен банан и половин чаша спанак. Добавете по желание от любимите си плодове. Прибавянето на спирулина също може да помогне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X