Напишете дума/думи за търсене

Модели на поведение, които привличат джебчиите

На един престъпник са нужни само 7 секунди, за да избере потенциалната си жертва. Това е време, в което той преценява човека и всички възможни рискове от атаката срещу него.

Каква е разликата между хората, от които престъпниците предпочитат да стоят настрана, и тези, които са лесна плячка.

„Мила“ събра за вас факти, базирани на нещата, на които престъпниците обръщат внимание на първо място.

Проведено е проучване през 80-те години, за да се разбере как престъпниците избират жертвите си. Американски психолози снимаха една от оживените улици в Ню Йорк в продължение на 3 дни. После показаха тези видеозаписи на престъпници, осъдени за нападение срещу непознати за тях хора. Те помолили престъпниците да посочат кой ще избере да бъдат тяхната цел по скала от 1 до 10. Оказва се, че престъпниците могат да възприемат невербалните сигнали, идващи от хората, и да избират онези, които лесно могат да контролират.

И така, какъв тип поведение би застрашил вашата безопасност?

1. Бърза походка

Припряната походка е признак на нервен човек. Този индивид е притеснен от нещо и невнимателен към хората около него, а това го прави лесна мишена. По-добре е да ходите със средно темпо или да ходите малко по-бързо от другите хора в пешеходния поток. Но трябва да сте концентрирани, нащрек, но спокойни.

2. Плавна походка

Ако имате мазол или някакъв друг проблем със стъпалата, най-вероятно ще накуцвате видимо. Това ви прави уязвими и трудно подвижни при евентуална атака.

3. Несинхронизирана походка

Ако подскачате, въртите се неадекватно наляво и надясно, докато ходите, това може да направи походката вида изглежда несигурна. Движението на ръцете и краката трябва да бъдат в синхрон, а стойката ви изправена. Опитайте се да стъпвате първо на пета, а след това на пръсти – това ще помогне за по-правилната ви походка, която няма да привлича погледите на джебчиите.

4. Флегматични движения

Когато човек се движи бавно или често се спъва, това е знак, че енергията на тялото му е близо до нулата. Лесно е да се атакуват този тип хора, защото те няма да имат сили да се съпротивляват.

5. Прегърбена походка

Престъпниците възприемат прегърбената стойка като символ на подчинението. Изкривеният гръб говори за срамежлив и слаб човек. Докато изправеният гръбнак, квадратните рамене и вирнатата брадичка ще накара престъпника да стои далеч от вас.

6. Заети ръце

Джебчиите признават, че жените, чиито ръце са заети с чанти или телефон, са най-лесните мишени. Ако държите ръцете си в джобовете си, докато ходите, вие давате ценно време на престъпниците, защото първите секунди от нападението са най-важни.

7. Липса на очен контакт

Елементът на изненада е от ключово значение за престъпника. Потенциалната жертва не трябва да вижда нападателя си. Така че може да се защитите, като погледнете директно в очите на минувачите покрай вас и да им дадете да разберат, че сте ги видели.

8. Слушалки

Човек, който не чува звуците около тях, губи досега си с реалността. Ще бъде лесно за джебчията да ви атакува отзад и да остане незабелязан. За да избегнете това, регулирайте силата на звука на слушалките, за да сте сигурни, че ще чуете всичко, което се случва около вас.

Според психолозите джебчиите се страхуват да не бъдат наранени или заловени. Те правят всичко възможно, за да избегнат вниманието и шума. Най-доброто нещо, което може да направите, за да се защитите, е да ги накарате да вярват, че не сте лесни мишени и че на всяка цена ще отвърнете на удара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X