Напишете дума/думи за търсене

Научете повече за кухнята на Виетнам с Ким

Ким Дао ще ни въведе в света на тофуто, което самата тя ще подготви за курса и ще докаже, че овкусено правилно, то може да бъде супер вкусно и изненадващо.

Заедно ще приготвим няколко ястия с типични аромати и подправки за горещия южен Виетнам. Ще се пренесем на шумните улици в Сайгон, където зад всеки ъгъл можеш да вкусиш различно ястие, а най-лесно ще се ориентираш по аромата на подправки, носещи се във влажния въздух...

Виетнам е далеч, но 10 март не е, менюто ни включва:

1. Тофу с лимонена трева и чили

2. Карамелено Тофу със зеленчуци (съдържа тофу, гъби, моркови, лук, чили,

кориандър…)

3. Супа с тофу и зеленчуци (съдържа тофу, яйца, гъби, моркови, царевица, лук,

чесън, пипер, броколи, кориандър)

4. Десерт със сладък боб, кокосово мляко и ванилия

Работен език: Ким ще говори на английски, но с нас ще е и нейна асистентка (също от Виетнам), която ще помага с превода при нужда.

За Ким Дао:

Ким е родена в Rach Gia, близо до р. Меконг. Една от причините да се гордее с произхода си е, че градчето е дало любимия сос на виетнамци - nuoc mam.  Израснала е в мегаполиса Сайгон и се счита преди всичко за южнячка. Ким споделя спомени от детството си: “Мога да ям 100 различни ястия по пътя от вкъщи до училище в квартала ми… Храната ни е толкова здравословна! Вкусовете ми напомнят за детството и със сигурност е една от причините да обичам толкова много храната ни.” Преди да дойде в България Ким е пътувала по света и живяла във Франция и Индия. Носталгията я кара да стартира своя проект Kim’s Cook : “Готвя всичко, за да задоволя нуждите ми за виетнамска храна.” Нямаме търпение да задоволи и нашите вкусови рецептори с онази така специфична свежест и лека пикантност.

Kim’s Cook като проект съществува от 1 година, в която Ким е приготвила много литри виетнамска супа, безброй ролца и други екзотични ястия. Благодарение на нея много хора вкусиха за първи път емблематичната “фъ” супа и научиха много за виетнамската кухня и култура.

Курсът се организира от Сдружение Мулти култи колектив, което от 2011 г. подпомага интеграцията между българи и чужденци чрез изкуство, кулинария и социални проекти. Всички приходи от курса се използват за нашата нестопанска дейност.

Заповядайте на 10 март 2019, 11:00 ч., МултиКулти център (Ул. Черномен 5, София)

Линк към събитието във Фейсбук

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X