Напишете дума/думи за търсене

10 продукта, с които неприятните телесни миризми изчезват

Хиперхидратацията, или прекомерното изпотяване, не е нещо, с което човек се чувства комфортно. Някои продукти като домати, зеле или кафе увеличават изпотяването и правят миризмата на потта по-силна и по-остра. Но има и продукти, които може да минимизират тази характеристика на човешкото тяло.

1. Кокосово масло

Кокосовото масло е един от най-ефективните продукти, които ароматизират тялото. Неговите антимикробни свойства ограничават растежа на бактериите, докато лауриновата киселина в състава му унищожава острата миризма. Разбира се, самата пот няма да изчезне, но „благоуханието“ й ще бъде туширано.

Препоръчително е да нанасяте маслото в зоната под мишницата 1-2 пъти на ден след вземане на душ.

2. Лимон и други цитрусови плодове

Миризмата на подмишниците не е единственото нещо, което антисептичните свойства на лимона помагат да се елиминира. Точно като кокосовото масло, лимоновият сок може да контролира лошия дъх, причинен от вредни бактерии. Пиенето на чаша лимонена вода сутрин (при условие, че стомахът ви може да се справи с това) може да помогне за контролирането на проблема. Друга възможност е изстискването на половин лимон и натриването с него на стъпалата и мишниците. Оставете да изсъхне и си вземете душ.

3. Семена от сминдух

Семената на това растение действат като антиоксидант. Те не само премахват токсините от тялото, но и предотвратяват разпространението на инфекции, които причиняват лоши миризми. За да получите желания резултат, смесете 1 ч.л. семена от сминдух с преварена вода и оставете да ври. Отварата трябва да се консумира след 6-8 часа. Семената може да се добавят и към чая.

4. Пшенична трева

Сокът от тази трева съдържа голямо количество протеини, витамин С, В12, В6, фолиева киселина. Мощен естествен антиоксидант е, което я прави много ефективна в борбата с ненужната миризма на тялото. Може да я консумирате прясна (40 г на ден) или на прах (3 г на ден).

5. Магданоз

Тази зелена подправка е популярно народно средство за лечение на неприятна миризма на тялото. Високото съдържание на хлорофил и свежият му аромат му придават дезодориращ ефект. Това растение почиства тялото и се бори с бактерии, които причиняват лоша миризма.

Магданозът успешно се опълчва на серните съединения.

6. Градински чай

Той съдържа флавоноиди като апигенин, диосметин и лутеолин. В състава на растението има витамини, фитонциди и други съединения. Притежава няколко лечебни свойства като хемостатично, отхрачващо, диуретично, противовъзпалително, стягащо и антибактериално благодарение на тази концентрация на хранителни вещества.

Листата и цветята на градинския чай може да помогнат за преодоляване на изпотяването. Те се използват в инфузии и отвари и може да се добавят към вана и да се налагат върху тялото. Трябва обаче да внимавате, защото високата концентрация на биологично активни вещества може да предизвика странични ефекти.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X