Напишете дума/думи за търсене

10 продукта, с които неприятните телесни миризми изчезват

7. Мента

Тя има успокояващо действие. Използването на този продукт намалява броя на импулсите, изпратени към потните жлези, което кара тялото да отделя по-малко количество секреция. Ментата може да се консумира прясна, сушена или под формата на етерично масло както отвътре, така и отвън.

8. Канела

Добавянето на канела към храната е добър навик. Известна е със способността си да елиминира лошите миризми в устата. Ако се консумира ежедневно, започва да влияе на миризмата на тялото и помага да се отървете от прекомерното изпотяване.

9. Зелен чай

Зеленият чай съдържа органични киселини и танин. Има стягащи свойства, които спомагат за борбата с прекомерното изпотяване и предотвратяват развитието на бактериите. Това растение е полезно за краката, тялото и дори за устата. Пийте зелен чай всеки ден, за да получите по-добър резултат. Освен намаляване на изпотяването, този чай има благоприятен ефект върху метаболизма и е полезен за тези, които искат да останат слаби.

10. Розмарин

Розмаринът може да блокира развитието на бактерии, които причиняват неприятна миризма. Съдържа хлорофил и ментол, които имат дезодориращ ефект. Липсата на цинк в организма причинява прекомерно изпотяване. Тъй като розмаринът съдържа цинк, това растение компенсира липсата на този химичен елемент. За по-голяма ефективност може да взимате вани с розмарин.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X