Напишете дума/думи за търсене

Как да си намерим нови приятели

Всички мечтаем за приятели, които да са винаги до нас. Истината е, че хората се променят и много приятелства просто приключват в даден момент. А и с възрастта става по-сложно да се сдобием с нови приятели. Психолозите съветват как да осъществяваме правилно нови приятелски контакти и да разширим кръга си на общуваме.

1. Изберете хора, които са ви интересни

Много по-лесно е да общувате с хора, които имат същите интереси и споделят същите страсти като вас. Търсете хора, близки до вашия дух и се опитайте да се срещате по-често с тях.

2. Сближете се

Ако вече сте установили общи интерси, задълбочете ги и намерете нови неща, които ви свързват.

3. Пишете и звънете

Не се стеснявайте да напомните за себе си, без разбира се, да бъдете прекалено настойчиви. Може да общувате в социалните мрежи, но е добре да го правите и офлайн.

4. Направете първата крачка

Купете билети за кино, театър или концерт и предложете да човека да отидете заедно. Може и да ви откажат, но обикновено хората реагират позитивно на подобни предложения.

5. Не бързайте

Учените са установили, че за превръщането на познатия в приятел са необходими около 50 часа прекарани заедно, а в близък приятел - 200. Няма нужда да броите часовете, но имайте предвид, че приятелството не се случва мигновено, дори и да усещате човека близък още от първата минута на запознанството ви.

6. Не досаждайте

Ако отсрещната страна не отговаря на поканите ви и не проявява инициатва, се откажете. Насила хубост не става.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X