Напишете дума/думи за търсене

10 трудни истини, които много хора не признават пред себе си

Американският писател и бизнес треньор Джулиън Смит вярва, че управниците на света искат хората да останат глупави, защото това ги прави по-лесни за контрол. Дори ако сте достатъчно образовани и постоянно усъвършенствате знанията си, все още има неща, в които отказвате да вярвате, макар че дълбоко в себе си осъзнавате, че може да са верни.

„Мила“ събра 10 основни истини за живота, които, ако допуснем в себе си, ще бъдем по-щастливи.

Повечето от нашите спомени са неверни

Мозъкът ни прави трикове, като измисля и променя спомените ни. Не си спомняме цялото събитие, а само конкретни части от него. Друг път пък си спомняме всичко до последния факт. Помните ли играта на развален телефон? Почти същото се случва, когато повтаряте определена ситуация от миналото в главата си.

Не всички имаме равни възможности

Животът на някои хора е много по-труден от обичайния ритъм на себеподобните им. Човек, роден в семейство с по-скромни финансови възможности, напуска училище рано, за да печели пари за храна, докато друг е роден в богатство като наследник на голяма корпорация.

Никой не иска да обича човек, който не обича себе си

Вероятно ще останете сами, ако желаете и се надявате, че принцът ще се появи. Докато го чакате обаче, научете се да обичате и уважавате себе си. Не правете други хора отговорни за щастието си, иначе постоянно ще се возите на емоционално влакче на ужасите. Ту нагоре, когато сте влюбени, ту надолу, когато нямате връзка.

Светът не ви дължи нищо

Дори и да сте красиви, интелигентни, образовани с много положителни черти на характера, това не означава, че животът ще ви предлага най-добрите възможности. Ако искате да сте успешни, тогава не се самосъжалявате, повтаряйки мантрата, че заслужавате много повече, а започнете да се борите за мястото си под слънцето. Тази борба обикновено е трудна, но от вас зависи дали ще пресечете финалната линия на пътя, водещ до успеха.

Имате повече време, отколкото мислите

Всяка седмица има 168 часа - това е много време! Алберт Айнщайн доказа, че времето относително. Променете мисленето, че „нямате време“ или че „това нее ваш приоритет“. Ако не тренирате никакъв спорт и ядете нездравословна храна, вашето здраве не е ваш приоритет. Ако не помогнете на съпругата си с домашните задължения, връзката ви не е ваш приоритет. Това е суровата истина.

Вашият живот никога няма да бъде съвършен

Никога няма да има "правилно" време, за да се ожените, да имате дете, да си смените работата или да се преместите да живеете в друга държава. Всичко, което чака "точното време", се основава на страха ви от промяна и напускането на вашата зона за комфорт. Правете каквото ви плаши, в противен случай често ще бъдете тъжни.

Никой не е толкова зает, че да няма време за вас

Ако половинката ви постоянно обяснява колко е натоварен в службата и няма и секунда свободна, за да отговори на вашето съобщение, не е лошо да се замислите. Или пък чакате две седмици, за да получите обратна връзка от интервюто за работа, на което сте се явили. Не бъдете глупави, никой не е толкова натоварен. Истината е, че на тях не им пука за вас. Колкото по-скоро спрете да се притеснявате за хора, които не се интересуват от вас, толкова по-добър ще стане животът ви.

Не може да сте идеални за всички

Няма значение колко любезни, добри, щедри или благородни сте. Има хора, които определено ще мислят лошо за вас, дори безпричинно.

Животът не е справедлив

Хората невинаги ще оценят вашите усилия. Ако сте любезен и любящ човек, това не означава, че вашата половинка никога няма да ви изостави. Лошите дела често не се наказват. Помощта може да не дойде в най-тъмния ви час. Това обаче не означава, че животът е лош. Просто не искайте твърде много от него.

Човекът, който най-вероятно ще ви довърши, сте вие самият

Дори и да имаме засилен инстинкт за самосъхранение, това не ни пречи всеки ден да рискуваме живота си. Лошите навици, нарушенията по пътищата, качването на стоп при непознати - всичко това излага на риск живота ви. Така че най-добре не предприемайте излишни рискове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X