Напишете дума/думи за търсене

13 факта за живота, които ще ви изумят

С напредването на възрастта, че все по-малко неща могат да ни изумят, но знаете ли, че млякото на хипопотама е розово?

Избрахме още някои от най-невероятните факти, които със сигурно ще обогатят познанията ви за света и неговите обитатели.

1. Медът няма годност. Той ще е полезен и след хилядолетия.

2. Медузата Turritopsis Nutricula е единственият известен организъм на земята, който е безсмъртен.

3. Сърцето на синия кит е толкова огромно, че човек може да плува през артериите му. Въпреки това гърлото му е колкото чинийка за чай.

4. На всеки човек се падат по 1,6 милиона мравки.

5. Октоподът има три сърца.

6. В самото си начало фън шуят е бил изкуство за избиране на правилно място за гроб.

7. Дъждът на Сатурн и Юпитер е от диаманти.

8. Има десет пъти повече бактерии в човешкото тяло, отколкото клетки.

9. Вероятността в чашата с вода, която пиете, да съдържа молекула на вода, която е имала досег до динозавър, е около 100 процента.

10. Университетът в Оксфорд е по-стар от цивилизацията на ацтеките.

11. Бръчиците, които се появяват по пръстите след дълго киснене във вода, имат важна роля. Този феномен се причинява от факта, че тялото се сблъсква с невероятно количество влага, което то разпознава като опасност от подхлъзване. Затова то се опитва да ни представи от травми, позволявайки на ръцете ни по-лесно да се закрепя към повърхности.

12. Браздичката под носа и над горната устна се нарича филтрум. Това е остатъчно напомняне за това, че сме прекарали време в утробата на майката. Двете страни на лицето ни се развиват отделно и когато се срещнат по средата на лицето, образуват тази вдлъбнатина. Когато двете страни не успеят да се срещнат правилно, което се случва веднъж на 750 раждания, се образува т.нар. заешка уста.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X