Напишете дума/думи за търсене

12 уникални факта за човешкото тяло

Мислим си, че всичко, свързано с нашето тяло, ни е кристално ясно, но това не е вярно. Учените продължават да откриват нови факти, които не спират да доказват, че човешкото тяло е едно малко чудо.

1. Всеки човек има уникален отпечатък от езика си. Точно като с пръстовите отпечатъци.

2. Сами "създаваме" аспирин в тялото си, като ядем плодове и зеленчуци, заради съдържащата се в тях естествена ацетилсалицилова киселина.

3. Социалните мрежи са добри за здравето ни, понеже учени доказаха, че когато сме в постоянен контакт със семейството и приятелите си, боледуваме по-малко и живеем по-дълго.

4. Спортът и упражненията намаляват риска от рак при жените, но само ако присъстват и достатъчно часове сън.

5. Мозъкът също има апетит - макар да съставлява едва 2% от теглото на цялото тяло, мозъкът изисква цели 20% от неговия кислород и калории. Така че, когато ви е важно да мислите, не гладувайте :)

6. Теглото ни е генетично предопределено. Това обаче не означава, че не може да влияем на теглото си.

7. Ходенето пеша може да спаси живота ни. Скорошно проучване доказа, че жена на 40, която до този момент е водила заседнал начин на живот, но започва да ходи пеша по 1 час на ден 4 дни в седмицата, е със същия нисък риск от инфаркт като жена, която тренира всеки ден от години.

8. 70% от жените биха предпочели да си хапнат шоколад, отколкото да правят секс. За тях удоволствието от шоколада изглежда по-голямо.

9. Сексуалното желание и любовта идват от различни части на мозъка. По-силното чувство е любовта.

10. Пиенето на много вода намалява рисковете от някои видове рак.

11. Липсата на слънце и витамин D в организма обратно - увеличава рисковете от рак. Учените съветват да имаме поне по 15 минути на ден на слънце.

12. Ако пиете всеки ден истинска лимонада и консумирате редовно цитрусови плодове, намалявате наполовина риска от няколко вида рак.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X