Напишете дума/думи за търсене

Грешки при използването на презерватив

Да сложиш презерватив на партньора си или той самият да го направи, изглежда лесна работа. Това обаче е вярно само на пръв поглед. Напоследък проучванията сочат, че правилното боравене с кондомите понякога е почти равносилно на сложните сметки на ядрената физика.

Между 17 и 51,1% от двойките слагат презервативи, след като актът е започнал.

Изследване на Университета в Индиана твърди, че между 13 и 44 процента от участниците в проучването свалят презерватива преди сексът да е приключил напълно. Около 20 на сто не развиват докрай предпазното средство, което няма как да не ни накара да се почудим как тогава функционира това съоръжение, без да пречи на проникването.

Доста от мъжете пък не оставят достатъчно място в капачето на презерватива, което играе ролята на резервоар за спермата.

48% от дамите и 41 процента от господата признават, че не изстискват въздуха от върха на презерватива, преди да го нахлузят върху пениса.

82% от жените и 74% от мъжете не проверяват дали е повреден кондомът преди употреба. Не става дума да го прекарвате през микроскоп, но поне да хвърлите едно око на срока му за годност и за видими разкъсвания.

Ако използвате презерватив без лубрикант, има шанс, ако актът продължава по-дълго, да се разкъса. За тези от вас, които използват допълнителна смазка от тубичка, трябва да знаете, че лубрикантът отслабва здравината на презервативния латекс, което го прави по-податлив към разкъсване.

Не дръжте презерватива в портфейла

Една от грешките, които може лесно да се избегнат, е съхранението на кондома в портфейла. Това е място за лична карта и пари. Директната слънчева светлина също не е приятел на презерватива. И в двата случая това може да намали свойствата на латекса.

-----

45% от мъжете на възраст 18-24 са използвали презерватив с последния си сексуален партньор. Нещата загрубяват при покачването на възрастовата граница. Само 29,3% от господата между 25 и 34 употребяват кондоми, а процентът на тези, които са между 35-44 години, пада на 21,3.

-----

3% от хората използват повторно презервативите си

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X