Напишете дума/думи за търсене

Кога и по колко трябва да използваме слънцезащитен крем

Всекидневното ползване на продукти за защита на кожата от слънцето е задължително през лятото. Не само около басейна и на морето. Облечените в къси ръкави ръце, голите рамене, деколтето и кожата на лицето са изложени на слънчева агресия непрекъснато.

- Използвайте продукти с фактор, подходящ за тена на кожата ви

- Нанасяйте достатъчно количество от крема

- Не забравяйте да подновявате слоя в случай, че измивате ръцете и лицето си през деня

Внимавайте с означенията на опаковката на слънцезащитните продукти. Изберете такива, които предлагат филтър срещу UVB лъчите (SPF) и UVA лъчите (РА+). Последните са едни от основните виновници за преждевременното стареене на кожата.

Не разчитайте на защитата в ежедневния си крем от порядъка на SPF 15 да свърши работа и на плажа. За там ви трябва по-висок фактор, пък и времето, което ще прекарате под парещите лъчи, е по-продължително.

Нанасяйте крем на всеки 2 часа и след всяко влизане във водата.

Първият слой за деня сложете поне 15 мин преди да се покажете на слънце.

Имайте предвид, че SPF 15 блокира 93% от UVB лъчите, а SPF 30 – 97%. Но при условие, че нанасяте около 2 мг от продукта на 1 квадратен сантиметър от кожата. Повечето хора не нанасят достатъчно количество слънцезащитен крем – обикновено около 1/3 от необходимото. По този начин получават и приблизително 1/3 от защитата.

Ако кремовете не са от най-любимото ви нещо за използване през лятото, може да потърсите слънцезащитни дрехи. Има и такива. Практични са особено за децата. Те се мокрят и посипват с пясък непрекъснато, когато са на плажа, и да бъдат намазани с крем често е равносилно на геройство.

любопитно

И не забравяйте, пясъкът на плажа отразява UV лъчите, както и снегът. Приблизително 80% от лъчите биха достигнали до кожата дори в облачен ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X