Напишете дума/думи за търсене

Защо не трябва да оставяме вода в колата в горещините

Снимка pixabay.com

Без да се замисляме, само защото ни е удобно, оставяме с автомобила си куп неща, които в горещините може да са опасни. Ето 8 примера:

* Пластмасовата бутилка с вода може да причини пожар! Това е така, защото действа като лупа, концентрирайки слънчевите лъчи. Това може да доведе до нагряване в една точка до 120 градуса, което от своя страна да причини разтапяне на бутилката и седалката или тапицерията. Освен това при висока температура пластмасата отделя във водата бисфенол, вещество, което е изключително вредно за човека.

* Очилата с диоптър, които не са в калъфче или кутийка, може също да се окажат лупа, която да запали пожар.

* Киселото мляко и други кисели продукти при нагряване започват да кипят, а натрупването на газове в затворената опаковка може да доведе до малка експлозия.

* Бонбонените дражета със сигурност ще се разтопят в затворената кола на слънце. И със сигурност ще се окажете с лепкави петна, които се премахват доста трудно.

* Козметиката също няма място в автомобила, защото на първо място след нагряването вече е негодна за използване, но освен това може да се разтече и да изцапа.

* Лекарствата трябва да се съхраняват на температура до максимум 25 градуса, затова никога не ги оставяйте в колата в горещините.

* Електронните устройства - таблети, видеорегистратори и други, които работят с литиево-йонни батерии, не бива да стоят на слънце, защото може да се взривят при прегряване.

* Банковата карта, огрявана директно от слънцето дълго време в затворено пространство, може да се размекне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X