Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва с тялото, ако пием златно мляко преди лягане

Напоследък много се говори за златно мляко и неговите здравословни качества.

Златното мляко е това, което получавате, ако смесите половин лъжица куркума на прах и чаша прясно мляко. Тази напитка върши чудеса за тялото, докато спим. Ако го пиете ежедневно, това може да засили имунната ви система, да пречисти организма ви чрез черния дроб, а някои специалисти твърдят, че дори може да помогне за предотвратяване на рак.

1. Ще детоксикира черния ви дроб

Доказано е, че куркумата е полезна за черния дроб. Тя действа като почистващо средство и ще предотврати натрупването на мастна киселина в черния ви дроб. Млякото с куркума ще подобри способността на черния ви дроб да обработва храни и токсини и редовно да изхвърля тези вещества, които не са ви необходими.

2. Намалява възпалението в тялото

Основният компонент на куркумата е вещество, наречено куркумин, което има противовъзпалителни свойства за лечение на често срещани възпаления, както и по-тежки състояния като артрит, възпалителни заболявания на червата, панкреатит и прочие. След като изпиете чаша златно мляко, куркуминът ще блокира определени ензими, които позволяват възпаление в тялото ви, намалявайки количеството на подуване, което изпитвате.

3. Тялото се бори по-добре с бактериите

Проучванията показват, че куркумата има антибиотични свойства, които се борят срещу бактерии, вируси и гъбички. Това я прави чудесен съюзник за лечение на настинка и болки в гърлото.

4. Помага на тялото в борбата с рака

Куркумата действа като силен антиоксидант. Изследванията показват, че това растение може да намали оксидативния стрес, който произвежда свободни радикали в тялото, което може да причини хронични заболявания като рак. Твърди се, че консумацията на куркума може да елиминира раковите клетки, помагайки за спиране на растежа на туморите.

5. Премахва излишните мазнини

Куркумата не само засилва метаболизма, но помага на тялото да усвоява мазнините по-бързо. Когато консумирате тази подправка редовно, тя предотвратява натрупването на мазнини в организма, което я прави ефективно вещество за ускоряване на диетата ви.

6. Сърцето ще остане силно и здраво

Куркумата ще ограничи отделянето на цитокини в тялото. Цитокините са вещества, които са свързани с възпаленията и със сърдечносъдовите заболявания. Приемането на златно мляко всяка вечер може да помогне за намаляване на риска от развитие на сърдечни проблеми.

7. Мозъкът ще стане по-здрав и по-буден

Ще повишите нивото на BDNF - вещество, което увеличава броя на невронните връзки в мозъка и намалява риска от развитие на дегенеративни заболявания като Алцхаймер.

8. Имунната система ще получи тласък

Куркуминът, който се намира в куркумата, е мощен агент, който ще активира защитните химикали в организма. Имунната ви система ще придобие повече сила да атакува чужди тела.

9. Костите ще станат по-силни

Куркумата ще предотврати загубата на костна плътност с около 50%. Богатото на калций мляко, пълно с витамин D, заедно с половин чаена лъжичка куркума служи като ефективен тоник за костите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X