Напишете дума/думи за търсене

Деликатни въпроси, свързани с бельото

Много хора смятат, че въпросите за носенето на бельо са табу и те не трябва да бъдат обсъждани с никого. И не, не става дума дали може да носим едни и същи гащи в продължение на няколко дни.

Когато пазаруваме бикини и сутиени, често сме склонни да не търсим помощ от продавач-консултантите, ако имаме нужда от такава.

В резултат на това често си купуваме бельо, което може да причини здравословни проблеми.

Може ли да не носим бельо

Да, но само по време на тренировка. Спортното ви облекло трябва да е направено от специална материя, която добре абсорбира влагата. Понякога е необходимо да оставите бельото си в шкафчето за фитнес, защото прекомерното триене може да предизвика дразнене.

Ако кожата е повредена, не сваляйте бельото. Най-добре е да се подготвите предварително за тренировки и да си купите специално бельо, което няма да я наранява.

Кога може да не носите сутиен и кога трябва да носите такъв

Желанието да дадете на тялото си само малко повече свобода, особено през летния сезон, е разбираемо. Женските зърна, прозиращи под блузата, не са най-лошото нещо на света. Помните кампанията #freethenipple, която започна през 2014 г.

За да избегнете недоразумения в офиса обаче, най-добре е да носите сутиен или да изберете дрехи, изработени от дебели, непрозрачни материи. Друг вариант е да използвате специални капаци за зърна или да носите корсаж.

Коя е най-популярната грешка при избор на сутиен

Най-голямата грешка, която правим, е да не изберем правилния размер за нас. Ако вашият сутиен е твърде стегнат в чашките, тогава трябва да изберете следващия размер. Ако сте А чашка, спрете се на В в този случай. Не купувайте сутиени с по-голяма подгръдна обиколка, но с тясна чашка.

Как да изберете сутиен, ако гърдите ви са асиметрични

Има няколко начина за решаване на този проблем. Първо, изберете сутиен, изработен от еластична тъкан (сатен, памук с еластан и т.н.). Или може да си купите сутиен с твърди чаши въз основа на размера на по-голямата гърда.

Ако пък сте се спрели на сутиен с подплънки, просто извадете тези от чашката на по-голямата гърда.

Коя е най-добрата материя за бельо

Материята има значение, но има неща, които трябва да знаете. Най-добрият вариант е дрехите да са изработени от памук. Те позволяват на въздуха да циркулира свободно и абсорбират влагата. Бельото, което е направено от естествени материали, ще помогне да се защити потребителят от инфекции.

Синтетичните тъкани невинаги са синоним на лошо качество и не винаги ще навредят на здравето на потребителите. Някои видове синтетични материали са чудесни за тренировки. Бельото, направено от този материал, абсорбира потта, помага при терморегулация и прави упражненията по-удобни и по-продуктивни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X