Напишете дума/думи за търсене

Какъв човек си, ако ровиш в чужд телефон без позволение

Един бърз поглед към съобщенията на половинката ви може да бъде наистина съблазнителен, особено ако знаете, че едва ли никога ще разбере за това малко злодеяние от ваша страна.

Проучванията показват, че 34% от жените и 62% от мъжете хвърлят око от време на време на телефона на партньора си. И причината за това вмешателство в личното им пространство не е само в ревността. Оказва се, че може да има някои по-дълбоки психологически мотиви, които да тласнат любимия ви в прекрачване на вашите граници.

Вашият партньор има ниска самооценка

Ровичкането в чужд телефон не е липса на доверие към вас, всъщност е точно обратното. В повечето случаи, когато някой чете съобщенията, имейлите и друг вид кореспонденция на партньора си, той се притеснява, че не нещо не му достига, за да е щастлив с него и затова изпитва нужда от потвърждение на неговата стойност.

Дори в стабилна, дългосрочна връзка тези хора вярват, че партньорът им заслужава някой по-добър от тях и следователно може лесно да бъде привлечен към друг човек.

Вашият партньор не е доволен от връзката

В едни стабилни отношения двамата партньори се доверяват безусловно един на друг и зачитат правата на личен живот и лично пространство. Но ако някой от двамата изпитва силен порив да рови из нещата на другия, това може да е причината сериозно да постави под въпрос връзката.

Партньорът ви е на ръба на изневярата

Нездравото любопитство към личния ви живот всъщност може да бъде предупредителен знак за вас, тъй като може да бъде проекция на дълбоките мисли на партньора ви. С други думи, ако човек подозира, че ще се случи нещо неприемливо за връзката му или вече се случва, именно той може да е този, който всъщност извършва тези неподходящи действия, накърняващи отношенията.

Вашият партньор има проблеми с доверието

Доверието е в основата на здравите отношения и колко лесно може да се доверите на някого, е силно повлияно от вашите минали преживявания. Така че, ако вашият партньор смята, че го лъжете, най-вероятно той е бил лъган или е бил жертва на изневяра преди вас.

След такова лошо преживяване човек обикновено става свръхчувствителен и всеки невинен жест или дума, казана от вас, може да възбуди безпокойство у него.

Вашият партньор не е в състояние да постави здравословни граници

Във всяка връзка трябва да има граници и нарушаването им никога не може да бъде извинено. Така че, ако изясните, че уважавате личното си пространство и няма да допуснете никой да нахлуе в него, вашият партньор ще трябва да приеме нуждата ви от кътче само за вас.

Вашият партньор се страхува да говори открито

Ако сте забелязали, че половинката ви действа мистериозно и се рови в телефона ви, вместо да изразява чувствата, които я тормозят, открито и честно, може да е знак, че всъщност крие нещо.

Вашият партньор се нуждае от внимание

Опитайте се да си спомните колко често сте разговаряли с партньора си през последния месец. Общували ли сте както обикновено или има значителен спад на времето, прекарано заедно?

Ако не сте имали задушевни и протяжни разговори от много дълго време, просто сте намерили причината за странното поведение на партньора си.

В някои случаи прекъсването на комуникацията кара човек да прави неща, с които не се гордее. Вашият партньор просто се чувства любопитен какво се случва в живота ви.

Вашият партньор не е готов за сериозна връзка

Ако партньорът ви предпочита да рови в телефона ви, отколкото да разговаря с вас, това може да е знак, че той просто не е достатъчно зрял, за да бъде във връзка.

Ако човек не може да зададе прост въпрос, представете си как бихте се усещали, когато имате нужда да говорите за нещо сериозно, а той изобщо не е на същата вълна като вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X