Напишете дума/думи за търсене

Здравословни храни, които са вредни, ако ги ядем неправилно

Мед
Знаете ли, че в меда се съдържат много токсини. След като се събира, медът преминава през процес на пастьоризация, за да се елиминират тези токсини. Консумирането на непастьоризиран мед обаче може да бъде много опасно за вашето здраве. Само една чаена лъжичка непастьоризиран мед или мед, който не е правилно пастьоризиран, може да причини главоболие, виене на свят и повръщане.

Хляб

Въпреки че хлябът е редовно консумирана храна, някои видове хляб може да причинят повече вреда, отколкото полза. Опакованият бял хляб съдържа преработено брашно и добавки, които може да го направят нездравословен. Яденето на бял хляб често може да причини затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет.
Дори пълнозърнестият хляб може да има различни консерванти, добавени захари и сол, които са вредни за здравето. Препоръчваме ви да консумирате хляб, приготвен от покълнали зърна, тъй като той е по-лесен за храносмилане и съдържа повече протеини, фибри, фолати, витамин С и други здравословни хранителни вещества.

Бразилски ядки
Бразилските орехи са известни като богат източник на селен. Той е жизненоважен за здравето, но консумирането на твърде много от него може да бъде токсично. За възрастни се препоръчва ежедневно да поглъщат 50-70 микрограма селен, а един бразилски орех може да съдържа 60 до 95 микрограма селен.
Яденето на 4 или 5 бразилски ореха определено достига прага на селен при възрастните и може да доведе до интоксикация. Симптомите на предозиране на селен включват затруднения с паметта, проблеми с храносмилането, умора и потенциална загуба на коса.

Прясно мляко

В естествения си вид прясното мляко е смесица от вода, протеини, захари, минерали и витамини. Въпреки че то предлага огромни ползи за здравето, носи и някои рискове, за които трябва да сме наясно. Пиенето на мляко в умерени количества е здравословно, но поглъщането на твърде много от него може да увеличи риска от развитие на атеросклероза и сърдечносъдови заболявания.
Освен това консумацията на твърде много калций може да причини рак на яйчниците при жените и рак на простатата при мъжете. Поддържането на балансиран прием на прясно мляко е от решаващо значение за здравословната диета.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X