Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва с тялото, ако ядем кашу всеки ден

Ядките кашу са широко известни със своя специфичен вкус и безпогрешна форма. И въпреки че повечето от нас ги включват от време на време в хранителния си режим, вероятно нямате представа, че тези ядки може да направят чудеса за тяло, тъй като съдържат цял куп различни хранителни вещества.

Кожата засиява

Кашуто е чудесен източник на мед и антиоксиданти, които са полезни за кожата. Антиоксидантите намаляват признаците на стареене, а медта, заедно с други ензими, произвежда колагена, който е отговорен за повишаване на еластичността на кожата.

По-рядко боледуване

Кашуто е пребогато на цинк.Този химичен елемент е важен за развитието на клетките на имунната система и производството на антиоксидантни ензими.

По-здрави кости

Само 30 г кашу може да осигури около 30% от дневната доза мед и 20% магнезий. Медта подпомага развитието на костите и съединителната тъкан, докато магнезият помага на тялото да абсорбира калция и намалява риска от развитие на остеопороза.

Защита за очите

Кашуто е богато на лутеин и зеаксантин - антиоксидантите, които са важни за здравето на очите. Ако се консумират ежедневно, тези антиоксиданти поддържат добро зрение и предпазват от инфекциите, които може да получите от околната среда. Зеаксантин също предпазва ретината от вредните UV лъчи.

Мигрената изчезва

Недостигът на магнезий може да доведе до много здравословни проблеми, включително повишено кръвно налягане, чести главоболия и болка в различни части на тялото. Яденето на кашу редовно ще ви осигури правилния баланс на магнезий и ще ви освободи от пристъпите на мигрена.

По-здрави зъби

Едно от най-невероятните съединения в кашуто са анакардиновите киселини. Те са в състояние да убият грам-положителните бактерии, които са виновни за гниенето на зъбите и за акнето по кожата.

Повече енергия

В кашуто се съдържат редица минерали и витамини, включително витамини Е, К, В6, мед, фосфор, цинк, магнезий, желязо и селен. Всички те играят важна роля за подпомагане на правилното функциониране на тялото. Освен това колкото по-бърз е метаболизмът, толкова по-енергични ще се чувствате през целия ден.

Килограмите вече няма да са проблем

Повечето хора вярват, че яденето на ядки ежедневно може да доведе до наддаване на тегло. Всъщност това не е вярно. Кашуто съдържа мазнини, но те са здравословни и полезни, а магнезият в него е от съществено значение за регулирането на метаболизма на мазнините и въглехидратите в тялото.

Всъщност хората, консумиращи кашу редовно и умерено, губят тегло по-бързо и вероятността да затлъстеят е по-малка.

Блестяща коса

Медта в кашуто ще поддържа косата блестяща и здрава и ще й осигури копринено гладка текстура. Тези ядки може да подобрят цвета на косата, тъй като стимулират производството на пигмента меланин.

Важно

Дори да сте любител на кашуто, не превишавайте дневната порция от 4-5 ядки, в противен случай може да получите главоболие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X