Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които предпазват от херпес на устните

Ако имате малки мехурчета около устата, най-вероятно сте се сдобили с херпес. Първият симптом е появата на петно ??върху устната, което гори или сърби, докато не се превърне в мехур. Петното може да стане червено, подуто или възпалено, когато минат първоначалните симптоми. Тези мехурчета може да се пукнат, да почнат да секретират и да се превърнат в коричка след няколко дни.

Предлагаме ви някои от най-лесните начини да се избавите от този физически дискомфорт доста бързо.

Студените рани или мехурчетата от треска се причиняват от HSV или вирус на херпес симплекс. Тези паразити проникват в нашето тяло през устата ни или при счупване на кожата. Тази инфекция просто се разпространява, когато докоснете човек със студена възпалена болест или когато споделяте съдовете им, целунете ги или дори докоснете слюнката им. Освен устата, студените рани могат да заразят и други части на тялото. Но можете да предотвратите това, като следвате съветите по-долу.

1. Избягвайте всички източници, които може да ви „подарят“ херпеси

С други думи, трябва да избягвате да влизате в контакт с неща, които някой заразен около вас човек може да е използвал - прибори, чаши, кърпи, четки за зъби, самобръсначки. Опитайте се да не целувате заразоносител, независимо че много го обичате.

2. Стойте далеч и от „спусъците“

Въпреки че тези мехурчета са причинени от контакт с други заразени хора, знайте, че може появата им да е предизвикана от собственото ви тяло. Това се случва, когато страдате от настинка, грип или дори стрес. Опитайте се да стоите далеч от всякакви рискови фактори.

3. Вземете превантивни мерки, ползвайки балсам за устни и слънцезащитни

продукти

Говорейки за спусъци, може също да предотвратите появата на херпес, като прилагате слънцезащитни продукти за устни или балсам за устни със SPF15 или по-висок. Винаги измивайте ръцете си, преди да приложите някакъв лек върху херпеса.

4. Домашните лекарства са най-добрите ви приятели

Докато поставянето на лед върху засегнатите области може да помогне за намаляване на дискомфорта, причинен от простудни рани, това няма да ви излекува напълно от херпеса. Прилагането на гел от алое вера върху него ще ви помогне да облекчите симптомите със своите антивирусни и противовъзпалителни свойства.

5. Ако никое от тези средства не помага, консултирайте се с лекар

Понякога симптомите са толкова упорити, че само консултация с лекар може да помогне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X