Напишете дума/думи за търсене

Чертите на инфлуенсърите, които ги правят толкова влиятелни

Какво прави някого влиятелен? Какво е това, което ги кара да се отличават от останалите? Да станеш успешен човек, уважаван лидер и вдъхновяваща личност отнема много повече от това просто да работиш усилено. Това изисква комбинация от страст, решителност, сила на волята, стремеж и някои безкомпромисно мощни навици, които им позволяват да увличат околните с ума и сърцето си.

Няма пряк път към успеха. Няма наръчник как се става влиятелна личност. Но има определени общи навици, които всички изключително успешни и влиятелни лидери следват в ежедневието си.

1. Те мислят за себе си

Влиятелните хора не робуват на най-новите тенденции или на общественото мнение. Те формират своите мнения внимателно, въз основа на фактите. Те са повече от готови да променят вижданията си, когато фактите ги подкрепят, но не се влияят от това, което другите хора мислят, а само от това, което знаят.

2. Те са благодатно разрушителни

Влиятелните хора никога не са доволни от статуквото. Те са тези, които постоянно задават въпросите „Ами ако?“ и „Защо не?“. Не се страхуват да оспорват конвенционалната мъдрост и не нарушават неща и ситуации с цел да бъдат просто разрушителни; те го правят, за да направят света покрай тях по-добър.

3. Те вдъхновяват диалога

Когато влиятелни хора говорят, разговорите се разпространяват като жабки в езеро. Тези диалози са многопосочни, а инфлуенсърите вдъхновяват всички около себе си да изследват нови идеи и да мислят различно за живота си и всичко в него.

4. Те използват контактите си

Влиятелните хора знаят как да осъществят трайни връзки. Те не само познават много хора, но и се запознават с приятелите на техните приятели и познати. По-важното е, че те добавят стойност за всички в обкръжението си. Те споделят съвети и ноу-хау и осъществяват връзки между хора, които трябва да се опознаят.

5. Те приветстват несъгласието

Влиятелните хора не реагират емоционално и отбранително на различни мнения - те ги приветстват. Те са достатъчно смирени, за да са наясно, че не знаят всичко и че някой друг може да види нещо, което им е убегнало. И ако този човек е прав, те възприемат идеята от все сърце, защото се интересуват повече от крайния резултат, отколкото от това да са прави на всяка цена.

6. Те са проактивни

Влиятелните хора не чакат неща като нови идеи и нови технологии, за да ги намерят; те ги търсят, защото винаги искат да предвидят какво следва. Те имат въздействие върху околните, защото виждат какво идва, тъй като умишлено го търсят. Тогава идва времето, в което те разпространяват новината.

7. Те не реагират емоционално

Ако някой критикува влиятелен човек за грешка или ако някой друг направи критична грешка, влиятелните хора не реагират веднага, още по-малкото емоционално. Чакат. Мислят. И тогава дават подходящ отговор. Влиятелните хора знаят колко важни са отношенията и няма да позволят на емоционална свръхреакция да им навреди. Те също са наясно, че емоциите са заразителни и прекаляването с тях оказва негативно влияние върху всички около тях.

8. Те вярват

Влиятелните хора винаги очакват най-доброто. Те вярват не само в собствената си сила да постигнат мечтите си, но и в тази на другите за сбъдването на целите им. Те вярват, че нищо не е недостъпно, и тази вяра вдъхновява хората около тях да се стремят към собствените си сбъдвания. Инфлуенсърите твърдо вярват, че един човек може да промени света.

Инфлуенсър – гръмогласната отрова в интернет

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X