Напишете дума/думи за търсене

Неща, от които трябва да се отървем, за да започнем новата година начисто

Краят на годината наближава и сега е идеалното време да върнем взетите пари назаем, да отметнем последните важни задачи за това лето Господне и да се отървем от ненужните боклуци.

Всички имаме безполезни неща вкъщи, включително вещи, които дори не помним, сме купили. Тези излишни артикули претрупват не само шкафовете и рафтовете, но и живота ни, пречейки ни да започнем начисто.
Кои са вещите, на които е добре да направим оборка?

Продукти с изтекъл срок на годност
Невъзможно е да запомните сроковете на годност на всички храни и лекарства, които имаме вкъщи. Проверете за негодност на лекарства, подправки, зърнени храни, козметични продукти.

Счупени или повредени вещи

Повредена машина за кафе, счупено токче на обувка, дефектирал четец за електронни книги и всякакви електрически уреди е добре да поправяте навреме. Ако продължавате да отлагате това, в даден момент ще купите следващото поколение от дадената техника, а старата ще остане да отлежава ненужно по шкафовете. Това важи и за скъсани дрехи, счупени чадъри, бижута и други аксесоари.

Нежелани подаръци

Твърде често хората нямат нито умението, нито желанието да избират хубави или полезни подаръци за околните. За да предотвратите натрупването на безполезни неща вкъщи, помолете предварително вашите роднини и приятели да не ви купуват дрънкулки. По-добре е да направите списък с неща, които искате да имате, и да го споделите с тези, които наистина искат да ви купят приятен подарък.

Неща, купени за бъдещи поводи
Малко хора не притежават навика да пазят неща, които не са от полза в момента, но може да влязат в употреба при някой грандиозен бъдещ повод. Все пак сме склонни да вярваме, че най-доброто тепърва предстои. Въпреки това внимавайте при покупка на дрехи, които не ви стават или не ви стоят добре в момента на покупката, обувки, които са демоде, сервизи с прекалено много части... Избягвайте да купувате неща на разпродажба само заради идеята да имате „за всеки случай“.

Сувенири, свързани с миналото

Повечето хора свързват запазването на спомените с вещи. С течение на времето натрупваме твърде джунджурии от различните си пътувания и празници. Има по-добри начини да запазим миналото от избледняване. Няма да забравите ваканция в чужбина, ако се опитате националните ястия на страните, които посещавате, или участвате в местни фестивали. Магнитите за хладилник и други сувенири не са нищо в сравнение с наситените емоции и живописните преживявания. Преди да свърши годината, разделете се със стари писма, подаръците от бившите ви партньори, детски играчки, стари билети за филм, концерт или изложба, сувенири.

По този начин не само ще направите място у дома си, но ще се отървете от безполезните спомени.

Артикули, които биха ви потрябвали „някой ден“

Тези вещи се купуват от прекомерна пестеливост и страх от оскъдица. Помнете, че лесно може да купувате, поправяте или заменяте почти всеки предмет. Не си струва да държите безполезни неща у дома само защото има малък шанс да ви потрябват след две десетилетия.

Защо отърваването от старите боклуци е добро нещо

- Ще освободите жилищното си пространство. Стаите ще станат по-просторни, да не говорим колко ще се облекчи почистването на дома ви.
- Някои спомени ни пречат да вървим напред. Колкото по-малко предмети в дома ви напомнят за миналото, толкова повече шансове ще имате за изграждане на успешно бъдеще.
- Да се отървем от стари неща, е силно мотивиращо. Тази проста стъпка може да ви подтикне да започнете нов живот. Може пък да купите мечтаната си рокля, за която най-накрая сте намерили място в гардероба си.

Нова мода - зарязваш работата и си гледаш живота

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X