Напишете дума/думи за търсене

Идеи за пълна промяна на елхата

Нищо не озарява дома така, както коледното дърво. Но тази година ви се иска малко да го разнообразите. Включете творчеството в действие и го променете с въображение и подръчни материали.

Елхите отдавна не са това, което бяха. И ако не сте от най-ревностните почитатели на естествените и не държите да вадите иглички от под секцията до Великден, подходете смело и заложете на нестандартните решения.

Украсете дървената стълба вместо елха. Формата й е подходяща, пък и има къде да закачите играчките. Един светещ гирлянд за разкош и сте готови. Да не говорим колко място се отваря за подаръци.

Заковете елхата на стената. Изберете подходящи дървени пръчки и ги отрежете, така че да бъдат с различна дължина. Прикрепете ги на стената, а с помощта на карфици захванете играчките на връзки или ги поставете върху самите пръчки.

Нарисувайте я с тебешир. Спокойно може да изтриете елхата след празниците от стената със суха кърпа. Направете на няколко места опора за гирляндите с помощта на малки пирончета. Може да захванете светещите лампички с прозрачно тиксо.

-----

Ако смятате, че стената може да се нарани непоправимо, използвайте дървена скара за основа. Върху нея може да рисувате и с боя и да ковете смело.

Направете я от вестник. Необходима ви са ви няколко неща. Дървена пръчка, саксия, тиксо, боя и стара хартия. Изрежете ленти от вестник и ги напръскайте със спрей боя от едната страна. Оставете ги да изсъхнат и ги навийте на фунийки. Може да оцветите хартията и от двете страни. Закрепете здраво пръчката в саксията и залепете с тиксо хартиените елементи. Завършете с връхче за елха, а пръстта в саксията покрийте с гирлянд.

Пуснете я да виси от тавана. Завържете играчките на корда с различна дължина. Направете широк ринг от тел и прикрепете кордите. С помощта на кукичка закачете елхата на тавана или на полюлея, стига да издържи на тежестта. Може да използвате играчки от хартия, за да сте сигурни, че няма да останете без осветително тяло в празничната вечер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X